Jack Welch: Romanii nu pot ajunge in tinerete manageri in Vest. Jack Welch, omul care a dus valoarea de piata a gigantului General Electric (GE) de la 12 mld. USD, in 1981, la 280 mld. USD, in 2001, spune ca managerii au in Romania sansa unica de a accede spectaculos pe scara ierarhica, conjunctura rar intalnita in companiile occidentale, unde acestia ar putea obtine bani, nu si pozitii de top, intr-un timp scurt. Interviu cu Jack Welch in Business Standard.

Stadler, Audi: Nu excludem Romania pentru o noua uzina. Presedintele consiliului de administratie al Audi AG, divizia premium a grupului german VW-Audi, a declarat pentru Ziarul Financiar ca Audi ia in considerare constructia unei noi uzine pentru a permite cresterea capacitatii de productie a companiei, in vederea majorarii numarului de modele in perioada imediat urmatoare.

Deutsche Bank, cea mai mare tranzactie imobiliara. Compania de investitii imobiliare RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank, a achizitionat un proiect imobiliar in Bucuresti, care cuprinde ansamblul rezidential Upground si doua imobile de birouri dezvoltate de un grup de oameni de afaceri din Grecia si din Marea Britanie, pentru 340 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare tranzactie de pe piata locala de profil, scrie Business Standard.

Primul tren particular spre litoral. Brasovenii sau bucurestenii care vor sa mearga cu trenul la Constanta au, incepand de astazi, o alternativa la garniturile CFR: primele trenuri private. Acceleratele vor pleca in fiecare dimineata din Brasov, vor stationa 40 de minute in Bucuresti, dupa care isi vor relua traseul pana la Constanta. Pretul unui bilet este identic cu cel practicat de compania de stat, scrie Adevarul.

Absolventii de Harvard primesc salarii de inceput de 5.000 $ pe luna. Recrutarea studentilor de la Harvard este un proces cat se poate de complex in care se implica pana si sefii marilor companii din SUA. Mai mult, interviul de dupa selectia initiala poate dura mai mult de jumatate de zi, timp in care absolventii au de rezolvat o problema reala cu care se confrunta compania in momentul respectiv, scrie Ziarul Financiar.

Preturile locuintelor de lux cresc in 2008 cu pana la 50%. Preturile locuintelor noi si vechi de lux din Capitala pot creste cu pana la 50% in 2008, ajungand pana la 3.000 euro/mp in Dorobanti sau 5.000 euro/mp in Primaverii, potrivit unui raport al consultantilor imobiliari de la Spiegelfeld International, citat de DailyBusiness.ro.

Un apartament de vacanta in zona montana este mult mai accesibil decat o casa de vacanta. In timp ce pretul unui apartament poate incepe de la 58.000 de euro, o casa poate costa de trei ori mai mult, pretul ajungand la 150.000-200.000 de euro, scrie Cotidianul.

Ciupeli de la buget pe filiera americana. Un spion, un afacerist si doi diplomati - toti americani - sunt monitorizati de contraspionajul militar de la Bucuresti pentru conexiunile lor cu inalti ofiteri ai serviciilor speciale romanesti. Miza: afacerile cu statul, scrie Evenimentul Zilei.

Premiera mondiala: VW Scirocco GT24 (325 CP). La doar cateva luni de la premiera mondiala, Volkswagen prezinta noul Scirocco intr-o versiune “dopata”, cu un motor ce dezvolta 325 CP! Propulsia este asigurata de un motor de 2.0 litri cu 16 valve, injectie directa, turbo si intercooler, dezvoltand un cuplu de 340 Nm, incepand de la 2.100 rot/min, scrie AutoNews.ro.

GSP plateste creditul BCR cu bani de la Erste. Grup Servicii Petroliere, companie ce desfasoara activitati in sectorul forajului marin si al serviciilor conexe, a contractat un credit de 177 mil. dolari (112 mil. euro) de la Erste Bank Austria, pentru a acoperi imprumutul din care si-a finantat, in urma cu trei ani, achizitia platformelor petroliere, dar si pentru investitii, scrie Business Standard.

Ce sa nu faci cand investesti in fonduri mutuale. In conditiile in care multa vreme depozitele au avut randamente sub inflatie, fondurile mutuale reprezinta solutii pentru investitori. Cea mai frecventa greseala in cazul acestui tip de investitii este nepotrivirea specificului de risc al clientului cu profilul fondului, scrie Cotidianul.

Clienti Vodafone din lumea a treia. Deoarece pietele vestice au ajuns la maturitate, marii operatori de telefonie mobila cauta profitul in zone precum Asia si Africa. In februarie anul trecut, compania a achizitionat 67% din operatorul cu cea mai mare crestere din India, Hutchison Essar, pentru 5,7 miliarde de lire sterline (7,1 miliarde de euro), o mutare care i-a adus ulterior profituri uriase, scrie Evenimentul Zilei.