Arun Sarin, directorul general al Vodafone Group, a demisionat ieri dupa cinci ani petrecuti in fruntea celei mai mari companii de telefonie mobila din lume, scrie cotidianul britanic „The Telegraph“. Sarin, care se afla in fruntea gigantului britanic din 2003, va parasi pozitia pe care o detine incepand cu 29 iulie. El va fi inlocuit de Vittorio Colao, actualul director general adjunct.

Decizia directorului general surprinde, deoarece strategia sa din ultimii ani, bazata pe extinderea pe pietele aflate in plina dezvoltare, a fost incununata de succes. Sarin a spus insa ca a indeplinit tot ceea ce si-a propus sa faca la conducerea Vodafone. El a declarat ca succesorul sau, Vittorio Colao, in varsta de 46 de ani, va trebui sa navigheze cu prudenta prin problemele financiare cu care se confrunta lumea in aceste momente.

Arun Sarin a ocupat functia de director general intr-o perioada in care grupul a devenit o companie de comunicatii integrata si s-a extins pe mai multe piete emergente, inclusiv Romania, Cehia, Turcia si India, se arata intr-un comunicat al operatorului britanic. Totodata, baza de clienti a Vodafone a avansat de la 120 de milioane, in 2003, la peste 260 de milioane, la 31 martie 2008.

Evenimentul Zilei