Omul de afaceri lanseaza, in parteneriat cu Rompetrol si cu firma austriaca Immorent, un proiect imobiliar de 300 de milioane de euro in nordul Capitalei.

Noul cartier va cuprinde cladiri de birouri si locuinte, cu o suprafata construita de 150.000 de metri patrati. Ansamblul, denumit Smart City, va include noul sediu al grupului Rompetrol si va fi compus din cladiri de birouri de clasa A totalizand 50.000 metri patrati, spatii comerciale si locuinte pe o suprafata de 100.000 metri patrati.

Sediul companiei Rompetrol va fi o cladire-turn de 110,7 metri inaltime, una dintre cele mai inalte constructii din Bucuresti. Toate constructiile din noul ansamblu vor folosi surse de energie alternativa, iar cladirile rezidentiale vor avea la primele niveluri zone comerciale si parcari, iar ultimele etaje vor fi terasate si vor fi amenajate ca gradini.

Ansamblul va cuprinde si 2.500 de locuri de parcare subterane. Valoarea totala a investitiei se va ridica la 300 de milioane de euro.

Zona in care se va dezvolta proiectul imobiliar este una dintre cele mai bune din Capitala. Terenul este chiar pe malul lacului Baneasa. Analistii imobiliari sustin ca zona de nord a Capitalei va ramane si in acest an cea care va aduce cele mai mari profituri investitorilor din imobiliare, deoarece este cautata de persoane care sunt disponibile sa plateasca mult pentru o locuinta.

Omul de afaceri a rezolvat si problema finantarii. Proiectul va fi dezvoltat printr-un parteneriat intre Grupul Rompetrol, familia Patriciu si fondul de investitii Immorent, parte a grupului Erste. De altfel, grupul Erste va asigura finantarea pentru acest proiect imobiliar.

Aceasta initiativa a omului de afaceri nu reprezinta o surpriza. Dinu Patriciu a anuntat inca din luna martie ca va investi in imobiliare. Atunci se vorbea insa de un proiect cu o valoare de 200 de milioane de euro, care ar fi urmat sa fie finalizat in urmatorii doi ani. Si acesta era amplasat tot in aceeasi zona, in spatele Casei Presei Libere, si urma sa fie derulat in parteneriat cu un fond de investitii.

Cotidianul