Reprezentantii Bancii Nationale se intalnesc astazi cu notarii pentru a pune la punct elaborarea indicelui pietei imobiliare.

Banca Nationala mai face un pas spre introducerea indicelui pietei imobiliare, indicator care ar putea deveni operational din 2009. Reprezentantii BNR se intalnesc astazi cu notarii si cu sefii Institutului National de Statistica pentru a discuta elaborarea indicelui. „INS va fi cel care se va ocupa de elaborarea indicelui, iar datele vor veni in primul rand de la notarii publici, dar pentru o mai mare acuratete luam in calcul si alte surse potentiale precum bancile“, spune Ion Dragulin, directorul Directiei stabilitate financiara din BNR, citat de NewsIn.

El a precizat ca procesul de colectare a datelor va incepe cel mai probabil in 2009 si ca indicele pietei imobiliare va fi dat publicitatii cel mai devreme in cursul anului viitor.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declarase in aprilie ca, in cel mult o luna si jumatate, banca centrala ar putea da mai multe detalii despre indicele pietei imobiliare la care se lucreaza in prezent impreuna cu UNNPR.

Cotidianul