Chevrolet se pregateste sa lanseze o noua generatie a modelului Spark/Matiz la mijlocul anului viitor, anunta AutoMarket.ro. Dupa faceliftul operat asupra modelului de clasa mica Matiz sau Spark (asa cum a fost el botezat la noi), Chevrolet se pregateste de o innoire completa a minionei. Noua generatie, a treia la numar, este asteptata sa soseasca in showroom-uri la mijlocul anului viitor, in acelasi timp cu lansarea versiunii de productie a conceptului Beat.

Trenurile vechi de metrou vor fi scoase din uz sau modernizate, pana in 2014, existand sapte sau opt variante prin care acestea, de tip IVA, pot fi modernizate, acestea variind de la inlocuirea pieselor defecte, pana la schimbarea motoarelor, scrie Ziarul Financiar.

Piata locala a inghetatei va ajunge la circa 110 mil. euro in 3 ani. Piata autohtona a inghetatei a atins anul trecut valoarea de 100 mil. euro, afacerile producatorilor de profil urmand sa creasca in urmatorii trei ani cu peste 10%, a declarat Florin Rosescu, managerul general al Kubo, producatorul marcii Amicii, anunta DailyBusiness.ro.

CFR Calatori a anuntat ca va lansa un serviciu de transport al autoturismelor, acesta fiind destinat calatorilor care utilizeaza trenurile de noapte.Astfel, urmeaza sa fie instalate, la finele anului, rampe de incarcare si descarcare in garile din Bucuresti, Arad, Constanta si Oradea, informeaza Ziarul Financiar.

Renault şi-a deschis centru de design la Bucureşti. La centrul de design auto Renault Europa Centrală se lucrează pentru înlocuirea gamei Logan. “Proiectanţii de la Bucureşti efectuează lucrări de proiectare, primul concept nou fiind deja realizat”, a spus Patrick Le Quement, directorul de design industrial al grupului francez, anunta Cotidianul.

Ford vrea să scape de Matizuri. Compania americană Ford, care a preluat în urmă cu câteva luni fabrica Daewoo Craiova, va bune la bătaie în cadrul programului „Rabla“ maşini Matiz şi Nubira, scrie Evenimentul Zilei.

VIA lansează noile procesoare Nano pentru UMPC-uri. VIA Technologies, un producător important de microprocesoare x86, eficiente din punct de vedere energetic, lansează o nouă serie de nano procesoare, bazate pe arhitectura Isaiah. Cele cinci procesoare din familia Nano consumă între 5 şi 25 de waţi, iar frecvenţa se încadrează între 1.0 şi 1.8 GHz. Aceste procesoare ultra-subţiri, care funcţionează la tensiune mică, sunt destinate notebook-urilor ultraportabile şi computerelor ultramobile, scrie Chip.ro.

Prima masina pentru caini si stapanii lor. O companie japoneza a lansat un automobil dotat cu rampe si accesorii speciale pentru patrupede. Preocupata de tendinta japonezilor de a-si lua mai degraba un caine decat de a face un copil, firma Honda a lansat o masina destinata exclusiv tandemului caine-stapan, dotata cu accesorii speciale, anunta Cancan.

Darren Patterson: yahoo.ro in trimestrul al treilea 2008. Darren Patterson, head of community Yahoo! Europe, a declarat in exclusivitate pentru Business Standard ca in al treilea trimestru al lui 2008 portalul va avea continut in limba romana. “Vom incepe prin dezvoltarea home page-ului, care va fi urmata de dezvltarea de servicii”, spune Patterson. Potrivit acestuia, pentru conținutul in limba romana, gigantul media american intenționeaza sa dezvolte parteneriate cu publisheri locali.

Cladirile de peste 45 de metri, neautorizate. Romania Libera scrie ca municipalitatea a decis sa nu mai avizeze constructia nici unei cladiri mai inalte de 45 de metri, adica de 12 etaje. Masura se va aplica pana la efectuarea unui studiu de altimetrie care va stabili regimul de inaltime din fiecare zona a Capitalei.