Cel mai bine platit angajat care a aderat la un fond de pensii administrat privat (pilonul II) are un venit brut de 89.000 de euro (330.850 de lei) pe luna, potrivit datelor colectate de Ziarul Financiar pe baza unui chestionar adresat celor 14 companii de pensii din piata, la care au raspuns cinci.

„iPhone 2“ se pregateste de lansare. O noua versiune iPhone va fi prezentata oficial pe 9 iunie de Steve Jobs, directorul general al Apple, releva cotidianul britanic „The Times“. Viitorul model va dispune de tehnologie 3G (de a treia generatie), plus o gama noua de aplicatii, citeaza Evenimentul Zilei.

Vodafone a spionat telefoanele propriilor directori. Operatorul de telefonie Vodafone, cea mai mare companie de profil din lume, şi-a interceptat convorbirile propriilor manageri, aceste acţiuni de spionaj între mai marii firmei fiind bănuite că au dus la demisia anunţată, zilele trecute, de actualul principal responsabil managerial, Arun Sarin, scrie Gandul.

De ce antreprenorii nu-si lasa afacerile pe alte maini. Cei mai multi dintre antreprenorii romani nu reusesc sa delege la timp din responsabilitati, ceea ce are un impact foarte mare asupra dezvoltarii afacerii, sustin consultantii. Odata ce afacerea a atins masa critica de dezvoltare, antreprenorul trebuie sa renunte sa mai fie omul-orchestra, pentru ca altfel devine inamicul propriei afaceri, scrie Business Standard.

Fabricile de bani, o afacere de familie cu multe zerouri zilnic. Imprimeria BNR si Monetaria, doua regii ale statului unde se deruleaza cea mai banoasa afacere din Romania. Pot produce zilnic sume ametitoare. Aproape tot ce se intampla in cele doua institutii este fie „secret de stat”, fie „secret de serviciu”, scrie Financiarul.

Semne de criza imobiliara: mai putine tranzactii, mai putine investitii. Numarul tranzactiilor cu locuinte a scazut, iar investitorii se arata mult mai reticenti atunci cand vine vorba de a baga bani in real estate-ul autohton. Analistii imobiliari spun ca redresarea pietei imobiliare sta la mana bancherilor, scrie Cotidianul.

Cele mai "greu de gasit" destinatii turistice din lume. Statul vest-african Mali, unde are loc Festival Desertului, insula Sahalin din Rusia sau insulele Cook din Pacificul de Sud sunt cateva dintre destinatiile cele mai "ascunse" din lume, potrivit unui top Forbes care a enumerat cele mai greu accesibile zone turistice, citeaza DailyBusiness.ro

3500 de dolari, masina low-cost a Hyundai. Cel mai ieftin model Hyundai va ajunge pe piata cel tarziu in 2012 si va costa aproximativ 3.500 de dolari . Sud coreenii se antreneaza acum cu Santro, model produs si comercializat in India. Pe aceeasi piata si in China vecina intentioneaza Hyundai sa lansese si modelul sau low-cost, scrie StiriAuto.

Lukoil: Ieftinirea carburantilor cu 10% ne-ar scoate de pe piata. Seful Lukoil Romania, una dintre cele mai mari companii prezente pe plan local, spune ca daca Petrom ar urma indemnul ministrului economiei si comertului Varujan Vosganian si ar scadea preturile cu 5-10% fata de media pietei, Lukoil nu ar avea alta solutie decat sa inchida benzinariile si sa paraseasca piata, scrie Ziarul Financiar.

Zastava vrea sa intre in Romania prin Pitesti. Constructorul auto din Serbia Zastava, care a incheiat, recent, un parteneriat cu Fiat, intentioneaza sa intre in Romania prin deschiderea, la Pitesti, a unui prim centru integrat, care va cuprinde un showroom, o unitate service si un depozit de piese de schimb, a declarat pentru Business Standard, primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc.

Noul om din fruntea KazMunaiGaz. Totul s-a intamplat cu o viteza uluitoare. Miercuri seara, la sediul societatii KazMunaiGaz (KMG) si-a facut aparitia prim-ministrul tarii, Karim Masimov. Spre surpriza generala, el l-a prezentat pe noul presedinte al holdingului: Serik Burkitbaev, care l-a inlocuit pe Uzakbai Karabalin. Ca atare, in negocierile privind pretul si livrarile de gaze central-asiatice pentru 2009, Gazprom va avea drept interlocutori oameni noi, cu misiuni diferite fata de „predecesorii” lor, scrie Financiarul.

Romanii vor camere foto rezistente la inghet si la adancimi de 40 m. Daca pana anul trecut numarul megapixelilor era elementul determinant pe care cei mai multi dintre consumatorii romani il aveau in vedere la cumpararea unei camere foto digitale, acum lucrurile s-au schimbat.cele mai apreciate si mai solicitate modele trebuie sa reziste la temperaturi de pana la -10°C, dar sa si poata fi utilizate la adancimi de pana la 10 m de apa, scrie Romania libera.