43 de societati din Romania au intrat in top "1.000 cele mai mari companii din statele «Noii Europe»". Recent, firma de cercetare economica Crossover Research a alcatuit un clasament cu cele mai puternice companii ale ultimelor zece state nou aderate la UE incepind cu 2004 la care s-a adaugat si Croatia in calitate de stat candidat. La alcatuirea clasamentului, Crossover Research, a luat in calcul veniturile obtinute in 2006 de cele mai mari companii din aceste state.

Astfel, cea mai bine clasata firma romaneasca in topul este Petrom, care ocupa locul 10, cu venituri de aproximativ 3,8 miliarde euro. Compania detinuta grupul austriac OMV, este urmata de Arcelormittal Galati (locul 49), aflata in proprietatea unuia dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si anume Lakshmi Mittal, si de SC Electrica SA (locul 52). Potrivit Crossover Research, Romania detine 43 de societati in topul "1.

000 cele mai mari companii din statele «Noii Europe»", doar cu una mai mult decit Bulgaria. De asemenea, cele 43 de companii autohtone reprezinta 4% din totalul companiilor analizate, ceea ce plaseaza Romania pe locul 7 din 11 state.

Integral in Ziarul de Iasi