Jack Welch, unul dintre cei mai importanti manageri ai tuturor timpurilor, ar alege, daca ar fi sa investeasca in Romania, segmentul de consum sau cel tehnologic. “In Romania, as alege un sector tehnologic, cum este productia de avioane sau cel de aparatura farmaceutica, unde se pot folosi oameni bine pregatiti cum se gasesc aici.

In ceea ce priveste segmentul de consum, aici, cresterea PIB-ului este constanta, oamenii au din ce in ce mai multi bani si as vrea sa particip la asta ca investitor”, a spus Jack Welch. Daca ar fi sa aleaga o zona a Europei pentru a investi, Welch spune ca ar alege Europa de Est, arie “mult mai incitanta decat Vestul.”

Jack Welch spune ca, indiferent de criza de forta de munca din Romania, daca ar conduce o companie romaneasca, ar pastra regula pe care a instaurat-o in cei 20 de ani in care a condus gigantul american General Electric cu privire la concedierea, in fiecare an, a 10% dintre angajati, respectiv cei care se dovedesc neperformanti.

“Am credinta ca acei 10% polueaza restul echipei. Prefer sa imi asum riscul de a gasi inlocuitori pentru ei. E mai bine sa lasi postul neocupat decat sa il dai cuiva incapabil sa performeze”, a spus Jack Welch. Cum atragi talentul la start-up? Prin exagerarea pana la absurd a ceea ce ofera compania ta.

Business Standard