Investitorii au platit zeci de milioane de euro pentru a achizitiona terenurile fostelor intreprinderi comuniste. Conform unui studiu realizat de CB Richard Ellis-Eurisko, pentru terenul Laromet din Bucurestii Noi s-au platit 77,5 milioane de euro, pentru locul pe care a functionat Tricodava investitorii au platit 42 de milioane, iar pentru fosta Electroaparataj s-au achitat 60 de milioane de euro. Multi investitori si-au anuntat deja intentiile.

„In ultimii doi ani au fost anuntate aproximativ 15 dezvoltari imobiliare noi pe foste amplasamente industriale, ce vor ocupa peste 120 ha de teren“, se arata in raportul recent lansat de CB Richard Ellis-Eurisko.

Grupul imobiliar israelian Africa Israel Investment a anuntat ca a inceput lucrarile de constructie la cel de-al treilea proiect din Romania, localizat pe fostul amplasament al fabricii Laromet Bucuresti. Acesta va cuprinde un mall, locuinte si birouri, iar investitia se va ridica la 700 de milioane de euro.

Cladirea de birouri va fi construita deasupra centrului comercial. Proiectul va cuprinde si complexul rezidential AFI Golden City, construit in apropierea centrului comercial, totalizand 5.300 de unitati locative si zone de recreere. O alta companie israeliana, Bluerose Ro Corporation, detinuta in proportie de 50% de Rosebud Medical, intentioneaza sa construiasca un proiect rezidential mixt pe terenul achizitionat in zona Clabucet de la Compania Industriala Grivita.

Cotidianul