Dupa 150 de ani in care au condus cea mai mare afacere cu bere din SUA, urmasii familiei Busch ar putea fi nevoiti sa vanda firma.

Fondatorul imperiului berii Budweiser, Adolphus Busch, a fost unul dintre cei mai remarcabili oameni care au venit in America. Tanarul, pe atunci in varsta de 21 de ani, a emigrat din Germania in anul 1857 si a construit in America una dintre cele mai mari companii producatoare de bere din lume, relateaza editia on-line a publicatiei „Times“.

Printre deschizatorii de drumuri din SUA, Busch este considerat a fi fondatorul primului brand national de bere - Budweiser. El a fost cel care a revolutionat transportul berii in vagoane frigorifice si a inventat o metoda de a pasteuriza berea pentru a-i mentine prospetimea.

Familia Busch nu vrea sa-i scape afacerea

Astazi, Anheuser-Busch este cea mai mare companie de bere din SUA. Brandurile sale acopera aproape 51% din intreaga cantitate de bere vanduta pe piata americana. Compania este condusa inca de descendentii lui Adolphus Busch, insa pentru cat timp? Lupta belgienilor de la InBev pentru preluarea Anheuser-Busch poate pune capat controlului dinastiei Busch.

Daca cei de la InBev vor face o oferta de 46 miliarde de dolari (29,5 miliarde de euro), vor trebui sa convinga actionarii, printre care se numara si Warren Buffet, cel mai bogat om din lume, ca berea Budweiser nu mai trebuie sa fie o afacere de familie. Descendentii familiei Busch detin o mica parte din companie, doar 4%, in schimb domina conducerea acesteia.

Evenimentul Zilei