Tiriac, afaceri de peste 2 mld. euro. Grupul Tiriac Holdings, controlat de miliardarul Ion Tiriac, cu activitati in domenii precum cel auto, imobiliar si aerian, ar putea ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de 2,2 mld. euro, cu 37,5% mai mult comparativ cu nivelul de 1,6 mld. euro raportat anul trecut. Tiriac Holdings intra astfel in topul primelor grupuri cu afaceri de peste 1 mld. euro din Romania, alaturi de companii precum Petrom, Lukoil, Dacia, ArcelorMittal Galati, Metro, Rompetrol, Electrica, Rewe, Orange, Vodafone, Porsche si Interbrands, scrie Ziarul Financiar.

CE a declansat procedura de infringement impotriva Germaniei. Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Germaniei, dupa ce executivul de la Berlin nu a modificat, in concordanta cu o decizie a Curtii Europene de Justitie, legea care protejeaza Volkswagen de o eventuala preluare, potrivit unui anunt al CE, scrie Financiarul.

Supercar alimentat cu hidrogen produs in mers. Un producator auto american din Texas, Ronn Motor Company, a dezvoltat un supercar care utilizeaza hidrogenul pentru alimentarea sistemului de propulsie. Modelul se numeste Scorpion si, precum BMW Hydrogen7, este propulsat de un motor cu combustie interna traditional a carui alimentare a fost modificata pentru a functiona cu un amestec benzina-hidrogen, scrie Automarket.

Superoferta: apartamente fara TVA. Pe piata au aparut oferte tentante pentru apartamente in blocuri noi: mai putin de 100.000 de euro pentru doua camere in Drumul Taberei sau in Otopeni. Care este secretul? Apartamentele sunt vandute fara TVA, deoarece dezvoltatorul este o persoana fizica, scrie Capital.

Reteta pensiei de 1.000 de euro. Obtinerea unei pensii de 1.000 de euro in anul 2043 (dupa 35 de ani de contributie) ce va reprezenta 85% din ultimul salariu net, presupune un salariu net final de 1.176 de euro si un salariu brut de 1.680 de euro, spune Radu Vasilescu, directorul general al ING Fond de Pensii. Seful ING Fond de Pensii a luat in vedere un randament conservator de numai 5% in cei 35 de ani de contributie, scrie Cotidianul.

Orban: Aeroportul din sudul Capitalei, la Adunatii Copaceni. Viitorul aeroport din sudul Bucurestiului va fi amplasat cel mai probabil in dreptul localitatii Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu, a declarat ieri ministrul transporturilor, Ludovic Orban. Localitatea se afla la circa 20 de kilometri de Bucuresti pe soseaua Bucuresti-Giurgiu, care a fost in mare parte modernizata la patru benzi, scrie Ziarul Financiar.

"AMR-ul" maturizarii outdoor-ului romanesc: 10 ani. Au Mai Ramas 10 ani pana cand outdoor-ul romanesc va oferi servicii la acelasi nivel calitativ cu colegii de breasla din Occident, sunt de parere reprezentantii grupului Epa Media, care domina piata de profil. Ce mai lipseste pentru ca piata locala sa faca pasul catre urmatorul nivel?se intreaba DailyBusiness.ro.

Apa Nova a sapat 40 km de retea din cei 600 km din contract. Sfarsitul lui 2009 este data la care concesionarul serviciilor de apa-canal din Bucuresti, Apa Nova, trebuie sa finalizeze extinderi ale retelelor din Capitala de peste 600 de kilometri, asumate prin contract. Dupa mai mult de jumatate din termenul de executie, societatea realizase mai putin de 10% din obligatiile contractuale. In acelasi interval insa, profiturile ANB au atins cote astronomice, scrie Financiarul.

Radioul public isi schimba imaginea. Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) isi va schimba, la inceputul lunii iulie, identitatea vizuala, atat la nivel corporate, cat si pentru fiecare post in parte, cu ajutorul grupului McCann Erickson, care s-a implicat pro bono in acest proiect, potrivit Mariei Toghina, presedintele-director general al SRR, scrie Business Standard.

Datoria pentru care s-a deschis procedura insolventei Metro s-a stins prin intelegerea partilor. Datoria pentru care Tonelli Holding a cerut in instanta declansarea procedurii de lichidare judiciara a Metro Cash & Carry Romania, pe motiv ca nu si-a achitat datoriile in valoare de 587.998,47 lei fata de societate, a fost stinsa prin intelegerea partilor,potrivit unor surse, anunta The Money Channel.

Preturile locuintelor vor continua sa urce - sondaj BNR. Preturile locuintelor vor continua sa creasca in urmatoarele luni, insa asteptarile privind evolutia din trimestrul doi sunt mai putin exuberante, ceea ce ar justifica tendinta asteptata de inasprire a standardelor de creditare ipotecara, considera mai multi bancheri intervievati de BNR, scrie Financiarul.

Buhl: Investitorii ar trebuie sa fie mult mai optimisti. Michael Buhl, joint CEO al bursei din Viena, considera ca investitorii ar trebui sa fie mult mai optimisti, estimand, totodata, ca semestrul al doilea al anului va aduce o imbunatatire semnificativa pentru pietele de actiuni, scrie Business Standard.