Instanta a decis ca operatorii de cabluri isi pot mentine cablurile pe stalpi. Primaria ameninta cu represalii, iar Coimisia Europeana lucreaza la o directiva care sa-i oblige sa le ingroape.

Cablistii nu sunt obligatii sa-si ingroape cablurile in reteaua NetCity, potrivit Curtii de Apel Bucuresti. Curtea a respins contestatia Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) privind decizia prin care aceeasi instanta a dat castig de cauza Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, anuland hotararea CGMB privind proiectul NetCity. Astfel ca operatorii de cablu isi vor pastra cablurile pe stalpi, desi Primaria Capitalei a concesionat realizarea unei retele subterane de retelele de comunicatii electronice, inclusiv echipamentele operatorului UTI System, care a investit deja o parte din cele 202 milioane de euro necesare realizarii infrastructurii NetCity.

“Era imposibil sa obligi cablistii sa ingroape cablurile, in momentul in care nu le oferi o alternativa. Se vorbeste despre proiectul NetCity, care nici pana in ziua de astazi nu s-a semnat. Exista un cras analfabetism, pentru ca 12 - 15 oameni alesi prin vot, din structurile politice, sunt lasati sa se ocupe de telecomunicatii. Au hotarat ca in doi ani sa ingroape cablurile, dar nu s-au gandit cat costa, cine va face asta si unde, pentru ca infrastructura subterana nu exista. Trebuie cartat tot Bucurestiul ca sa nu dai in retelele de apa, de curent sau in cele ale Romtelecom, care exista deja. Dar ei, prin aceasta Hotarare, voiau sa trimita retelele de cablu din domeniul telecomunicatiilor in ilegal”, a declarat Radu Petric, presedintele Asociatia de Comunicatii prin Cablu (ACC).

Integral in Cotidianul