2.500 de romani au pariat ca Romania va castiga campionatul european. Astfel, din cele peste 10.000 de bilete in care s-a mizat la casa de pariuri Astra Sport Bets pe castigatoarea trofeului, 4.120 indica Spania (pana la startul competitiei) ca favorita la cucerirea Euro 2008, urmata de Romania, cu aproape 2.500 de bilete si de Italia, cu aproximativ 2.000 de bilete, anunta Ziarul Financiar.

Firmele dau bani in loc de masini de serviciu. Companiile care activeaza pe plan local ofera angajatilor sume ce pot atinge cateva sute de euro ca beneficiu in locul masinii de serviciu, potrivit studiului salarial. Aproximativ 5% dintre companiile din Romania ofera angajatilor posibilitatea de a alege intre masina de serviciu si o suma de bani, care variaza in functie de marimea companiei si de pozitia pe care angajatul o ocupa in cadrul companiei, iar acesta o primeste lunar si o poate folosi cum doreste, informeaza Business Standard.

Porsche scoate un model pe baza lui VW Golf. Porsche planuieste in 2012 lansarea unui model de dimensiunile lui Volkswagen Golf pentru a ataca segmentul compact, scrie Automarket. Dupa ce Porsche a pus mana pe o mare parte din Grupul Volkswagen devenind astfel unul dintre proprietarii de drept ai constructorului german, marca din Suttgart incepe sa isi faca planuri de viitor legate de eventuatelele parteneriate de productie pe care le poate stabili.

FMI: Rubla ar putea deveni moneda de referinta la nivel regional. Rubla ruseasca ar putea deveni o moneda in care sa fie constituite rezerve financiare la nivel regional, daca economia statului continua sa creasca si Kremlinul reuseste sa controleze inflatia, a declarat, duminica, un oficial al Fondului Monetar International (FMI), citeaza Financiarul.

Bucurestenii asteapta peste 35.000 de apartamente noi. In proiectele rezidentiale mari din zona Capitalei sunt scoase la vanzare, in prezent, 16.918 locuinte, conform unui studiu Colliers. Acelasi studiu estimeaza la 35.000 potentialul pietei bucurestene. In nordul si estul Capitalei se anunta cele mai consistente oferte de apartamente noi, in vreme ce sudul pare a nu se afla pe agenda investitorilor in segmentul rezidential al pietei imobiliare, scrie Cotidianul.

Romgaz vaneaza banii din razboiul megawatilor. Romgaz, una dintre cele mai bogate companii ale statului, intentioneaza sa intre pe piata productiei de electricitate, prin construirea unei centrale cu o putere instalata intre 100 si 300 MW, din propriile resurse financiare, a declarat intr-un interviu acordat Business Standard Francisc Toth, dirctorul general al companiei.

"Bowling spatial" in Titan, printr-o investitie de cateva sute de mii de euro. O persoana fizica din Romania investeste cateva sute de mii de euro pentru un centru de divertisment in Bucuresti, care va cuprinde si o sala de bowling, decorata cu o tehnologie de imprimare murala care reda cerul instelat, a spus Alexandru Barbu, inventatorul acestei tehnologii, pentru DailyBusiness.

A aparut noul iPhone! Astazi este lansata oficial cea de-a doua versiune a popularului telefon iPhone, produs de compania Apple, informeaza Evenimentul Zilei. Noul model beneficiaza de un nou design si de performante mult imbunatatite, prin tehnologii precum 3G sau GPS. Acesta este mai subtire decat modelul actual, are doua difuzoare stereo pe partea din spate si un design vizibil stilizat.

20 mil. euro, piata asigurarilor de titluri de proprietate. Anul tre­cut, pentru una dintre cele mai mari tran­zactii imobiliare din Romania, fondul ger­man de investitii DEGI a platit o polita de asigurare a titlului de proprietate de un milion de euro, la o valoare a investitiei de 110 milioane de euro. Valoarea la care poa­te ajunge piata asigurarilor titlului de pro­prie­tate este estimata la 20 de milioane de euro, fiind activi trei jucatori, scrie Financiarul.

Transgaz si Bulgargaz se conecteaza. Transgaz Medias, specializata in transportul gazelor naturale, si compania bulgara de stat Bulgargaz au inceput discutiile pe tema proiectului de unificare a retelelor de transport al gazelor naturale din cele doua tari, existand doua posibilitati de conexiune, printre care o conducta Ruse-Giurgiu, potrivit Romania Libera.

Produsele ecologice romanesti, cumparate in UE, ignorate la noi. Romania este considerata o zona cu potential pentru agricultura ecologica, chiar oficialii europeni apreciaza ca produsele ecologice sunt un atu pentru dezvoltarea sectorului agricol romanesc, scrie Gandul. Cu toate acestea, in magazine gasim cu greu produse ecologice fabricate in Romania. Lipsa unor subventii consistente si a fondurilor pentru investitii, dezinteresul pietei pentru „produsele bio” sunt doar cateva dintre cauzele care fac ca potentialul romanesc sa ramana neexploatat.