Preturile ridicate ale terenurilor imping centrele comerciale in afara oraselor. » Sapte centre comerciale vor fi amplasate langa Bucuresti in urmatorii ani. Investitorii care isi plaseaza banii in noile centre comerciale incep sa se orienteze catre amplasamente din afara oraselor deoarece in marile orase loturile intinse de teren s-au imputinat, iar preturile s-au marit.

"Pretul terenului este mai scazut la periferie. Dezvoltarea unui centru comercial se realizeaza pe suprafete mari care de regula se gasesc in afara oraselor", spune Silvia Stanescu, analist in cadrul companiei Atisreal Romania.

In Bucuresti, de exemplu, din cele cinci proiecte comerciale a caror inaugurare a fost anuntata pentru acest an, doua vor fi deschise in afara orasului, mai exact in zona de vest, in imediata apropiere a autostrazii A1 Bucuresti-Pitesti.

Cele doua centre situate in afara Capitalei, respectiv Fashion House Outlet Centre (din cadrul West Park), cu o suprafata de 28.000 de metri patrati, si Mega Designer Outlet, cu o suprafata care va totaliza 16.000 metri patrati in prima etapa, sunt amplasate in zona de vest, in apropierea culoarului de transport Bucuresti-Pitesti.

Integral in Romania Libera