Editorul revistei Business Week Romania, executat silit de stat. Bunuri ale grupului de presa Business Media Group (BMG), editor, printre altele, al saptamanalului Business Week, editia romaneasca, vor fi scoase la vanzare de catre Administratia Finantelor Publice Sector 4, ca urmare a neplatii unor datorii catre stat, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. William Avery, publisher al Business Media Group, a declarat in exclusivitate pentru Business Standard ca datoria fata de statul roman este una mai veche, platibila esalonat. “Este vorba despre o datorie mai veche, de circa 800.000 de euro, pe care compania o are fata de statul roman. Din aceasta, am platit 500.000 de euro".

Parcurile cresc preturile terenurilor din apropiere cu pana la 40%. Preturile terenurilor de langa parcuri sunt cu 10-40% mai mari decat ale altor terenuri lipsite de acest avantaj, ca urmare a numarului limitat de spatii verzi, dar si a cererii de locuinte cu vedere la un peisaj placut, au declarat, pentru DailyBusiness, analistii imobiliari.

Criza orezului poate fi rezolvata de un supercomputer virtual. Peste un milion de computere din intreaga lume lucreaza, in cadrul celui mai mare sistem grid umanitar, pentru a rezolva criza orezului. Fiecare dintre noi putem contribui la rezolvarea mai rapida a problemei. Puterea de procesare a acestui sistem a ajuns la 169 teraflopi – echivalentul primelor trei supercomputere din lume –, ceea ce inseamna ca timpul necesar pentru gasirea solutiei programului "Orez hranitor pentru intreaga lume" (Nutritios Rice for the World) se va putea reduce de la 200 la 2 ani, informeaza Romania libera.

Peste 2 milioane de euro, castigul anual al unui avocat din Bucuresti. Cel mai bine platit avocat din Bucuresti a castigat oficial in 2006 peste 7 milioane de lei (circa 2 milioane de euro), potrivit datelor de la Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti. El este inregistrat ca si contribuabil in sectorul 6 al Capitalei si a platit, in 2007, un impozit de 1,13 milioane de lei (peste 320.000 de euro) din incasarile sale brute pe 2006, rezultand un venit net de 5,96 milioane de lei (1,69 milioane de euro), scrie Ziarul Financiar.

Inovatie: GPS integrat in oglinda retrovizoare. Trei companii europene au dezvoltat un sistem GPS al carui display este integrat in oglinda retrovizoare. In timp ce marii producatori de sisteme de navigatie prin satelit se intrec in a prezenta solutii care utilizeaza monitoare cu suprafete din ce in ce mai mari, trei companii europene si-au unit fortele pentru a crea primul sistemul GPS cu display inclus in oglinda retrovizoare. Pachetul se numeste MirrorPilot si face parte dintr-un program complex derulat de austriecii de la Magna, elvetienii de la u-blox si de germanii de la Paragon, informeaza AutoMarket.

Cat costa un "guru". Primii cinci cel mai bine platiti "business guru" care au fost la Bucuresti in ultimii ani incaseaza aproape 800.000 de euro cumulat intr-o singura zi in care sustin conferinte. Cei mai scumpi speakeri pe care i-au vazut managerii romani sunt Jack Welch si Michael Porter, care castiga intr-o zi mai bine decat un CEO roman de multinationala intr-un an. Jack Welch, unul dintre cei mai cunoscuti si mai controversati CEO ai tuturor timpurilor, a incasat 250.000 de euro pentru conferinta pe care a sustinut-o la Bucuresti in urma cu exact doua saptamani, potrivit unor estimari din piata, anunta Ziarul Financiar.

Microsoft a vrut sa dea 8 miliarde de dolari pe 16% din Yahoo!. Ultima oferta, refuzata de Yahoo!, include inca un miliard de dolari pentru motorul de cautare si cate un miliard de dolari pe an ca profit operational, timp de trei ani. Cand Yahoo! a refuzat ultima oferta a Microsoft, a refuzat noua miliarde de dolari pe loc si inca un miliard de dolari pe an profit operational, conform unui e-mail intern al Microsoft de vineri, dat publicitatii de Reuters, citat de Cotidianul.

S-au ieftinit proiectoarele. Preturile aparatelor de proiectie au scazut in ultimele patru luni cu aproape 20%. Preturile la videoproiectoare scad din ce in ce mai mult. Un model pentru consumatorii casnici, care in urma cu cateva luni costa in jur de 2.500 de lei, poate fi cumparat acum cu vreo 2.000 de lei, scrie Evenimentul Zilei.

Senzori de imagine CMOS cu 60 de cadre/s. Sony dezvolta o noua tehnologie de fabricare a senzorilor de imagine CMOS, ce le va oferi acestora de doua ori mai multa sensibilitate. Aceasta foloseste luminarea din spate (back-illumination), fata de tehnologia standard, ce foloseste luminarea din fata (front-illumination), precizeaza Romania libera. Sony precizeaza ca noua ehnologie va oferi aproape de doua ori mai multa sensibilitate fata de senzorii CMOS existenti in acest moment pe piata. Pentru a exemplifica, compania a construit un prototip cu luminare din spate de 5mpx capabil de a prelua pana la 60 de cadre pe secunda.

Concertele de campanie au adus rate de profit de 15%. Voltaj: 245.000 €; Stefan Banica: 200.000 €; Holograf: 180.000 €. Organizarea de evenimente a fost una dintre afacerile care au prosperat in campania electorala recent incheiata. Cu rate de profit care se ridica la 15% din incasari, jucatorii de pe aceasta piata asteapta urmatorul tun: campania pentru alegerile parlamentare, anunta Financiarul.

Cele mai tari audiente tv din toate timpurile. Partida Middlesbrough–Steaua (3,7 milioane de telespectatori), filmul „Titanic" (2,7 milioane) si „Vacanta Mare" (2,5 milioane) au fost cele mai vizionate programe din ultimii sapte ani. Cele mai mari audiente tv au fost inregistrate de programele Pro TV, Antena 1 si TVR 1. Meciurile de fotbal si emisiunile de divertisment au furnizat varfuri de audienta, scrie Adevarul.

Ingemar Skogö: „Autostrada Transilvania trece printre stânci?" Ingemar Skogö vorbeşte despre cum deschid suedezii 80 de kilometri de autostradă pe an, la preţuri mult mai mici decât în România, fără să ceară taxe, despre cum (nu) influenţează politicienii munca funcţionarilor şi despre cum se feresc ultimii de conflictele de interese, informeaza Cotidianul.