Romania si Ucraina se afla pe primul loc intr-un top al celor mai atractive state pentru a face investitii in Europa Centrala si de Est, avand in vedere faptul ca au cele mai bune climate de afaceri din regiune, se arata intr-un sondaj realizat de compania de consultanta Thomson Reuters.

Astfel, 14% dintre cele 400 de companii internationale care au participat la sondaj s-au declarat interesate sa investeasca in Romania, iar firmele deja prezente pe piata autohtona intentioneaza sa-si extinda operatiunile. Totodata, Romania s-a plasat anul trecut pe locul 6 intr-un clasament al statelor unde s-au creat cele mai multe locuri de munca prin investitii straine directe.

Astfel, in 2007, investitiile straine au creat circa 12.500 de noi joburi, pe primul loc in top aflandu-se Marea Britanie cu un numar dublu de noi locuri de munca, potrivit unui studiu al companiei de audit si consultanta financiara Ernst&Young. Daca in Romania industria, mai ales cea a constructiei de automobile, a fost sectorul unde s-au realizat 91% dintre noile angajari, in Europa de Vest serviciile financiare a fost domeniul care a creat majoritatea noilor locuri de munca.

Gandul