Seful Fiscului, Daniel Chitoiu, a castigat anul trecut aproape 100.000 de euro de pe urma functiilor diverse pe care le detine, ceea ce inseamna, in medie, peste 8.000 de euro pe luna. Potrivit declaratiei de avere a presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) salariul net incasat anul trecut in functia sa de baza a fost de 46.350 de lei.

Interesant in ce priveste repartizarea veniturilor intre functionarii statului de diferite ranguri este ca sotia acestuia, Elena Chitoiu, a castigat din salariu mai mult - 55.084 lei -, desi indeplineste doar functia de director in cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Insa salariul de sef al Fiscului n-a fost principala sursa de venit a lui Chitoiu. El a luat cei mai multi bani din pozitiile de membru al Consiliului de Administratie si presedinte al Comitetului de Audit la CEC. Chitoiu a primit de la CEC, banca de stat, 194.066 lei. Chitoiu a mai luat 5.511 lei ca membru in CA la Societatea Nationala de Radiocomunicatii, in doar patru luni, pentru ca in luna mai a anului trecut a plecat din institutie.

De asemenea, pana in noiembrie, Chitoiu a luat salariu si de la Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), suma totala neta primita pe functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere Interna fiind de 14.115 lei.

O alta parte consistenta a veniturilor demnitarului au provenit din functia de membru al Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari - 73.935 lei. Seful ANAF a mai luat 15.557 lei pe functia de presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali (CCF), institutie pe care a incercat s-o faca, la sfarsitul anului trecut, organism-cheie in declararea profiturilor firmelor la Fisc.

Cotidianul