Seful Orange: Vom ajunge sa luam clienti noi doar de la competitie. Serviciile de internet mobil vor fi cheia mentinerii unor rate de crestere ridicate a veniturilor in contextul scaderii continue a tarifelor pentru voce, in timp ce maturizarea pietei de telefonie mobila va obliga operatorii telecom sa-si caute clientii noi la companiile concurente, estimeaza Richard Moat, CEO al Orange Romania, scrie Ziarul Financiar.

Daimler va lansa un model electric de Mercedes-Benz, in 2010. Constructorul german de automobile Daimler intentioneaza sa lanseze, in anul 2010, un model Mercedes-Benz propulsat de un motor electric, a declarat presedintele grupului, Dieter Zetsche, pentru publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Financiarul.

Tariceanu baga computer gratis in 200.000 de case. Executivul bifeaza, in toamna electorala, o ultima liniuta din programul de guvernare: cate un calculator pentru fiecare boboc de clasa a noua. PC-urile vor fi luate acasa si inapoiate la terminarea liceului, scrie Cotidianul.

Fiat cere scuze Chinei pentru un spot publicitar „nepotrivit”. Producatorul italian de automobile Fiat si-a cerut oficial scuze in fata poporului chinez pentru un spot publicitar in care trateaza un subiect delicat pentru Beijing, situatia Tibetului. Scandalul a izbucnit in China dupa ce presa a semnalat ca un spot publicitar realizat de firma torineza nu arata adevarata imagine a Tibetului, ci una in care guvernul chinez este pus intr-o lumina proasta, scrie Capital.

Tiriac a facut afaceri pe seama tenisului romanesc. Alexe Bardan, vicepresedintele federatiei de tenis, ii ataca dur pe Ilie Nastase si pe Ion Tiriac, despre care spune ca n-au ajutat sportul care i-a facut celebri, profitand, in schimb, de el. „Nu l-a interesat pe Tiriac soarta tenisului romanesc! Cu ce a ajutat el tenisul? Numai gura e de el. A dat prin firma lui, Allianz, 100.000 de dolari. Asta a fost la inceput. Apoi, in urmatorul an, am primit 80.000, in al treilea 60.000, iar in 2008 ne-am trezit cu doar 40.000! Si-a batut joc de noi. I-am scos prelatele cu Allianz de la turnee si le-am aruncat. Tiriac a facut afaceri pe seama tenisului nostru...", citeaza Evenimentul Zilei.

Cum va evolua pretul apartamentelor din Bucuresti. Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au inregistrat primele scaderi in prima jumatate a anului, iar tendinta ar putea continua si in urmatoarele luni, pe fondul unei reticente manifestate de cererea de pe piata Capitalei, in conditiile in care preturile au explodat in ultimii ani, scrie Ziarul Financiar.

De anul viitor, ABS-ul intra in dotarea obligatorie. Parlamentul European a validat propunerea Comisiei Europene in privinta dotarii tuturor autoturismelor, incepand din 2009, cu un sistem de asistare la franare (ABS). Prin urmare, incepand de anul viitor, toate automobilele noi vor fi echipate “din productie” cu ABS, scrie AutoNews.ro.

Tranzactii speculative cu actiuni ale Fondului Proprietatea. Tranzactiile cu titluri Fondul Proprietatea, care nu mai sunt un secret pentru nimeni, se fac in scopuri speculative. O recunoaste chiar directorul general al acestei institutii, Daniela Lulache. „Cei care cumpara considera ca pretul la care cumpara astazi este mult mai mic decat pretul la care spera sa vanda poimaine si, astfel, sa aiba un castig. Se mizeaza pe dorinta de a vinde sau pe lipsa de informatii a unor actionari, in ideea ca, intr-un moment ulterior, vor vinde la mai mult”, spune directorul general al FP, citat de Financiarul.

Leul ar putea fi cea mai buna investitie in depozite bancare inca 2 ani. Noile niveluri ale dobanzilor la depozite de pe piata bancara la lei, de 10-11% pe an, fac din acesta cea mai rentabila moneda de economisire, sustin analistii, care estimeaza ca plasamentele in lei ar putea ramane inca 1-2 ani cele mai rentabile din piata, scrie DailyBusiness.

Vila de vacanta in Turcia cu 65.000 de euro. Pot fi gasite locuinte la preturi rezonabile in zone din Turcia cunoscute turistilor romani, precum Kusadasi sau Bodrum, dar si in statiuni mai putin promovate in Romania, cum ar fi Altinkum. Investitia intr-o astfel de locuinta se amortizeaza, prin inchiriere, in aproximativ 12 ani, scrie Cotidianul.

Cine conduce mallurile. Nu mai putin de 7 malluri au fost deschise in primele sase luni ale anului, iar alte 13 urmeaza sa fie inaugurate pana la finele lui 2008. Un job in care trebuie sa fii disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, 365 de zile pe an si in care trebuie sa negociezi cu pana la 200 de retaileri. Cine sunt si ce fac managerii mallurilor care au fost deschise pana acum pe piata? Ziarul Financiar face o trecere in revista.

Preţul petrolului: speculatorii, în vizorul reuniunii de la Djeddah. O cauza speculativa a cresterii pretului barilului de petrol este destul de controversata, a indicat un inalt responsabil al sectorului international al energiei, opinie impartasita si de alti reprezentanti din domeniu. "Nu putem demonstra in niciun fel ca speculatia financiara conduce pretul", a declarat secretarul american al energiei, scrie Capital.