Google: publicitatea online din Rusia va atinge 1 miliard $ pana in 2010. Google, lider pe piata motoarelor de cautare pe internet, estimeaza ca piata de publicitate online din Rusia va creste de cinci ori, la o valoare de un miliard de dolari, pana in 2010. Google are o concurenta redutabila in Maica Rusie, reprezentata de motoarele de cautare locale yandex.ru si rambler.ru, scrie Capital.

10,1 mil. de bogatasi la nivel mondial. In pofida turbulentelor care continua sa afecteze pietele financiare ale lumii, numarul milionarilor in toate colturile planetei si averea lor insumata au crescut anul trecut. In prezent, 10,1 milioane de oameni dispun de active in valoare de 40,7 trilioane dolari, au calculat Merrill Lynch si Capgemini, intr-un studiu World Wealth Report-2008, citat de Financiarul.

Greenspan: “Economia SUA, la un pas de recesiune". Fostul Director al Rezervelor Federale din SUA, Alan Greenspan, a avertizat ca economia SUA se afla la limita unei recesiuni, sansele ca aceasta sa aiba loc fiind mai mari de 50%. In cadrul unei video-conferinte de la Johannesburg, Alan Greenspan a declarat ca o repliere la momentul actual este dificila, scrie Capital.

Romanii au ajuns sa fie mai indatorati decat americanii. Cu o pondere a ratelor pe care trebuie sa le plateasca la banca de 16% din venituri, romanii au ajuns sa fie mai indatorati decat clientii de pe pietele mature din Europa de Vest sau chiar decat americanii, scrie Ziarul Financiar.

Google nu are voie sa foloseasca marca Gmail in Germania. Cei care calatoresc in Germania nu vor mai putea sa isi acceseze la fel de usor conturile Gmail, din cauza procesului legat de marca pe care compania il are cu omul de afaceri german, Daniel Giersch. Omul de afaceri german Giersch a inceput sa foloseasca numele G-mail in 2000, pentru a-si eticheta propriul serviciu de mesagerie „G-mail...und die Post geht richtig ab”. Google nu a lansat serviciul de mail decat in 2004, scrie Chip.ro.

Mercedes SLR Mclaren 722 de 740 CP. Mercedes SLR Mclaren 722 este o masina care dezvolta in mod normal 650 CP. Deoarece fanii si-au dorit mai multa putere, firma de tuning Renntech le-a indeplinit dorinta . Aceasta a reusit sa tuneze motorul astfel incat sa atinga, initial, chiar 722 CP, ajungand apoi pana la 740 CP, potrivit StiriAuto.

Serviciile de call-center, platite cu 9-12 € pe ora. Majoritatea firmelor prezente pe piata locala prefera ca modalitate de plata catre furnizorii de servicii de call center tarifarea per ora sau in functie de performanta. Tarifele orare, practicate la nivel local, se incadreaza intre 9-12 euro pe ora, pentru un agent de call center, in timp ce in alte tari din regiune, acestea variaza intre 15 si 20 de euro, scrie Business Standard.

Piata imobiliara se scutura de speculanti. In perioada urmatoare vor disparea ca segment al cererii investitorii de portofoliu care faceau tranzactii speculative, a declarat ieri presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu. Seful bancii elene considera ca speculatorii care cumparau „cu scara de bloc“ au fost unul dintre motivele exploziei pietei imobiliare din Romania, scrie Cotidianul.

Sase motive care sustin majorarea dobanzii de politica monetara. Motivele pentru care BNR ar putea lua aceasta decizie sunt numeroase si presupun un impact mai profund asupra economiei decat argumentele care ar putea face banca centrala sa decida mentinerea ratei la nivelul actual. Perspectivele inflationiste s-au deteriorat pentru a doua jumatate a anului, in comparatie cu asteptarile BNR, scrie Financiarul.

Taxa auto, restituita doar daca solicitantul nu are datorii. Proprietarii de autovehicule care solicita restituirea diferentei dintre taxa auto platita pana la 1 iulie 2008 si taxa de poluare vor primi integral banii doar daca nu au obligatii fiscale neachitate, in caz contrar suma care trebuie rambursata urmand sa fie redusa cu valoarea datoriei catre stat, scrie Curentul.

Reactoarele 3 si 4 vor costa dublu fata de estimari: 4 mld. euro. Constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda si-a dublat pretul in contextul in care toate investitiile mari in segmentul energetic se confrunta cu cresteri majore ale costurilor. In loc de cele 2,2 miliarde de euro pe care investitorii trebuiau sa le aloce pentru realizarea celui mai ambitios proiect energetic din ultmii ani, acum efortul financiar s-a dublat, scrie Ziarul Financiar.

Romanii cumpara OMV si Erste la Viena. Peste 30 de investitori au cumparat, in ultima luna, actiuni ale OMV, Wienerberger, Erste Bank si Raiffeisen, prin intermediul BT Securities, prima societate de brokeraj care a devenit membra a unei burse straine, scrie Business Standard.