Companiile de HR (resurse umane) isi scapa clientii de grija recrutarii personalului, dar intampina, la randul lor, probleme in gasirea si pastrarea unor angajati performanti.

Brainspotting, firma de recrutare in domeniul IT, detine in prezent o baza de 13 angajati, din care 8 au fost recrutati in ultimii 2 ani. Posturile cele mai cautate in cadrul firmei sunt cele de junior HR consultant (recrutare) si consultant HR, dupa cum a explicat Mihai Moghior, managing partner al Brainspotting.

Cresterea unei companii de HR trebuie sustinuta prin angajari.

"Pana la sfarsitul acestui an, estimam ca vom mai angaja doua persoane care sa se ocupe de vanzari si o persoana pe postul de consultant", a afirmat Mihaela Perianu, managing partner Aims.

"Momentan, departamentul nostru de recrutare este format dintr-un senior consultant, un consultant si reasearch-eri. De asemenea, Aims are si un departament de leasing si payroll, format din contabili, contabili experti, director financiar, iar anul acesta vrem sa formam si un departament de vanzari", a mai spus Perianu.

In opinia Mihaelei Perianu, avand in vedere numarul relativ mic de angajati ai unei companii din industria de resurse umane, distributia angajatilor pe criterii de experienta nu este relevanta. Din cele 2 angajari facute deja in acest an in cadrul Aims, unul din posturi a fost pentru o pozitie de specialist si unul pentru entry level.

Integral pe DailyBusiness.ro