Rezilierea contractului cu Bechtel ar aduce economii de doua miliarde de euro. Ziarul Cotidianul prezinta avantajele si dezavantajele rezilierii contractului cu Bechtel, calcule pe care oficialii se feresc sa le faca publice. Rezilierea contractului semnat de guvernul PSD in 2004 pentru construirea autostrazii Transilvania ar costa Romania cel putin un miliard de euro plus alte cheltuieli posibile...

Romanii se apropie rapid de insolventa. Averea populatiei s-a majorat pe parcursul anului trecut. Cu toate acestea, riscurile financiare aferente persoanelor fizice s-au amplificat, arata raportul asupra stabilitatii financiare publicat de Banca Nationala. Iar motivul acestei evolutii tine de avansul creditarii, in special al imprumuturilor in valuta negarantate, scrie Financiarul.

10.000 de oameni vor fi dati afara din sistemul financiar britanic. Aproape 10.000 de oameni vor fi dati afara din sistemul financiar britanic. Atat din banci cat si din asigurari. Motivul principal este pastrarea cu orice pret a profitului. Stirea vine dupa o perioada de trei luni de rezultate slabe si un mediu de afaceri in care companiile financiare asteapta vremuri mai bine, scrie Capital.

TVR a castigat 4,5 milioane € din reclamele difuzate la Euro. Audientele au atras o suma sub asteptari din reclamele difuzate in meciurile turneului final. Mutu a ratat mai mult decat un penalty si calificarea in sferturile de finala a nationalei. Cu Romania in „grupa mortii“, dar oprita in prima faza a competitiei, audientele TVR au fost mai mici decat cu tricolorii cel putin in sferturi, astfel ca si publicitatea incasata de postul public a fost „subtiata“, scrie Evenimentul Zilei.

Euforia pe care a traversat-o in ultimii ani piata auto s-a sfarsit: 2008, primul an de stagnare, e pe cale sa schimbe dramatic intregul business auto din Romania. Exista dealeri care pun cate 5.000 de dolari in torpedou pentru a convinge un potential client sa cumpere o masina – e adevarat, nu aici, ci in America, povesteste Brent Valmar , directorul general al Porsche Romania, jucatorul nr. 1 de pe piata auto, scrie Money Express.

Angajatii legati pe vecie de companie. Angajatul fidel e pentru orice companie un avantaj competitiv evident, dar realitatea ultimilor ani arata ca oricat de mult ar creste salariile si oricat de inovatoare ar fi beneficiile extrasalariale, este din ce in ce mai greu pentru un angajator sa atinga o rata medie de retentie a personalului mai mare de doi ani. Un factor care a cantarit greu in aceasta situatie a fost si este aparitia pe piata a unor noi companii in toate domeniile, care duce de multe ori la o concurenta extrem de sustinuta pentru atragerea de angajati, scrie Business Magazin.

Topul pierderilor pe Bursa in primul semestru. BRD, a doua companie romaneasca de pe Bursa ca valoare, a inregistrat cea mai mare scadere la nivelul capitalizarii in primul semestru, peste 1,6 miliarde de euro, in timp ce Banca Transilvania a pierdut circa 450 milioane de euro. Cu toate acestea, actiunile celor doua banci au rezistat mai bine decat piata in ansamblu, scaderile de 30% pe care acestea le-au inregistrat fiind sub media pietei, scrie Ziarul Financiar.

Casa cu teren langa Bucuresti – 50.000 de euro. La mai putin de 20 de kilometri de Capitala se pot gasi proprietati de vanzare la pretul unei garsoniere. Astfel, pentru o casa cu trei camere, baie si bucatarie in localitatea Pantelimon din judetul Ilfov se cer 35.000 de euro. Pretul include si 150 de metri patrati de teren. Multi bucuresteni prefera casele din localitatile de langa Capitala, scrie Cotidianul.

Lamborghini Murcielago LP640 Versace Roadster. Dupa ce a prezentat versiunea coupe personalizata de Versace, a modelului Murcielago LP640, la Salonul de la Paris din 2006, Lamborghini isi continua parteneriatul cu celebra casa italiana, lansand Murcielago LP640 Versace in varianta roadster. Aceasta noua serie limitata reia conceptul dezvoltat de coupe: caroserie alba, jante negre si scaune imbracate in doua culori, scrie AutoNews.

Pensiile facultative isi fac loc in pachetele de beneficii ale angajatilor. Tendinta marilor companii de a include in pachetele salariale si pensii facultative este tot mai clara. Companii precum Posta Romana, Vodafone, Lafarge, Alro Slatina si Zentiva ofera deja astfel de beneficii, unele platind intreaga cotizatie, altele impartind costurile cu angajatii, scrie DailyBusiness.ro

Vodafone si MySpace lanseza platforma Vodafone Music Reporter. Vodafone Music Reporter va furniza utilizatorilor sai muzica, inclusiv inregistrari de la concertele pe care le va organiza Vodafone prin programul Vodafone Music Unlimited, cum ar fi Music Unlimited Cologne din Germania si Vodafone TBA din UK, scrie Capital.

Publicitarii isi fac academie on-line romano-bulgar. Netbridge Romania si Design.bg si AII Data din Bulgaria vor sa lanseze o academie specializata in on-line, E-Academy. Scopurile principale ale acestui demers sunt cresterea nivelului de competente in IT&C si securizarea personalului calificat. Investitia in proiect se ridica la aproximativ un milion de euro, pentru urmatorii cinci ani, iar planurile sunt mari, scrie Financiarul.

Primele imagini cu noua Mazda3. In imaginile alaturate pare a fi prezenta viitoarea generatie de Mazda3. Daca sunt simple desene in Photoshop, atunci creatorul lor a inteles perfect noile linii de design ale Mazda. Insa exista o serie de voci avizate care ne sugereaza ca este vorba de viitorul Mazda3 si chiar de varianta MPS, scrie StiriAuto.ro.

Imprumuturile pentru case deghizate in credite de consum, peste cele imobiliare. Creditele de consum garantate cu ipoteca reprezentau la sfarsitul anului trecut 22% din totalul imprumuturilor contractate de populatie, adica 4,5 miliarde de euro, potrivit Raportului asupra Stabilitatii Financiare publicat de BNR, scrie Ziarul Financiar.