Pe langa pretul terenului, costul autorizatiilor de constructie, materiale si manopera, proprietarul trebuie sa fie pregatit si pentru costurile inchirierii utilajelor care se folosesc la constructia unei case. Daca se vrea o constructie finisata cat mai rapid, proprietarul trebuie sa inchirieze buldozere, excavatoare, pompe de beton si mortar, malaxoare de mortar, precum si schele sau autobetoniere.

„Fiecare proprietar inchiriaza utilajele necesare constructiei in functie de terenul pe care este construita locuinta, precum si de marimea acesteia. Spre exemplu, un proprietar care are terenul denivelat va trebui sa inchirieze o lama pentru a-l aduce la parametri normali pentru constructie“, ne-a spus Cristian Shor, inginer in cadrul firmei Arcom.

O masina mare, cu care se transporta caramida la locul constructiei, va fi inchiriata, in functie de distanta, cu 3,5 si 5 lei pe kilometrul parcurs, la pret adaugandu-se si TVA. Cine nu isi permite poate apela la o masina mai mica. Aceasta poate fi inchiriata si pentru 2 lei pe kilometru.

Integral in Cotidianul.