Cei care au platit vechea taxa au fost opriti de functionari sa-si inmatriculeze masinile. Bataia de joc a autoritatilor s-a oprit numai dupa interventia premierului Tariceanu.

Taxa auto continua sa-i bage in ceata pe romani. Persoanele care au platit taxa auto pana la finalul lunii iunie isi pot inmatricula masinile fara actualizarea taxei si isi pot recupera o parte din aceasta taxa, potrivit unui ordin emis vineri de Ministerul Finantelor.

„Contribuabilii care au achitat pana la 30 iunie 2008 inclusiv taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule reglementata pot depune dupa 1 iulie 2008, la organele competente, documentatia in vederea inmatricularii autovehiculelor, fara a fi obligati sa actualizeze taxa conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 50/2008 privind instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule“, se arata intr-un comunicat transmis vineri de MEF. De asemenea, acesti contribuabili pot beneficia, daca este cazul, de procedura de restituire prevazuta in noua lege.

Integral in Cotidianul