Statistica europeana pozitioneaza cresterea economica din Romania pe primul trimestru din acest an pe locul al doilea in UE, dupa Slovacia. Romanii spun ca deocamdata traiesc prost, dar sunt optimisti.

Cresterea produsului intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an, de 8,2%, plaseaza Romania pe locul al doilea in UE, dupa Slovacia, si mult peste media blocului comunitar, de 2,3%, arata si a doua estimare, publicata miercuri de biroul european de statistica, Eurostat. Eurostat a publicat estimari actualizate privind produsul intern brut in primul trimestru din 2008 comparativ cu ultimul trimestru din 2007 si cu acelasi interval al anului trecut.

Datele pentru Romania (pentru care nu exista comparatii disponibile fata de trimestrul anterior) si Slovacia au ramas neschimbate, in timp ce pentru Lituania - a treia in clasamentul cresterii economice - avansul PIB a fost revizuit in urcare la 6,8%, de la 6,7% in estimarea anterioara.

La nivelul intregii Uniuni Europene (UE), Eurostat a revizuit in scadere atat avansul produsului intern brut in primul trimestru fata de acelasi interval din 2007 - de la 2,5% in primele estimari la 2,3% in prezent -, cat si cresterea fata de trimestrul anterior - de la 0,8 la 0,7%.

Cotidianul