Guvernul se pregateste de privatizarea unor noi hoteluri. Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale va constitui comisii de pregatire a procesului de privatizare a sapte societati comerciale din turism, la care detine actiuni in numele statului: Athene Palace Bucuresti, Lido Bucuresti, Predeal din statiunea Predeal, judetul Brasov, Robinson Predeal, judetul Brasov, Litoral Constanta, Mamaia din statiunea Mamaia, judetul Constanta, Neptun-Olimp din statiunea Neptun, judetul Constanta, scrie Ziarul Financiar.

Dacia ar putea lansa un model hibrid in viitorul indepartat. Dacia ar putea lansa un model hibrid in viitorul indepartat, insa momentan nici nu se pune problema, pentru ca ar fi nerentabil pentru companie a declarat, miercuri, in exclusivitate pentru Capital Online, directorul comercial pentru Renault, Dacia si Nissan in Romania, Jacques Daniel.

Microsoft acuza compania XL World de piraterie software. Producatorul de software Microsoft cere daune de aproape 200.000 de euro unui call-center din Iasi, filiala a firmei britanice de outsourcing XL World, acuzata ca folosea peste 600 de programe software fara a avea licenta. Microsoft a dat in judecata furnizorul britanic de servicii de outsourcing si call-center XL World sub acuzatia ca a folosit 623 de programe Microsoft fara licenta, informeaza Financiarul.

Chrysler Building, unul dintre cei mai faimosi zgarie-nori din New York, a fost vandut de administratorii sai pentru 800 milioane de dolari fondului Abu Dhabi Investment Council din Emiratele Arabe Unite, afirma Gandul.

Wal-Mart pe locul 1 in topul Fortune. Compania de retail Wal-Mart conduce in topul international al companiilor intocmit de Fortune. Editia din acest an a topului celor mai mari companii din lume a inregistrat o scadere a numarului de reprezentanti ai SUA, la 153 de companii, fata de 162 anul trecut, titreaza Evenimentul Zilei.

Eurobarometru: 64% dintre romani achita cu greu facturile. Un procent de 64% dintre romani apreciaza ca au dificultati mari sau foarte mari in a achita facturile lunare, indica Eurobarometrul 69, facut public, miercuri, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, transmite Romania libera.

Leul, la cel mai bun curs din 2008. Cursul valutar al monedei nationale a coborat, ieri, la 3,5434 lei/euro, cu cinci bani mai putin decat rata inregistrata cu o zi inainte. Iar prin aceasta apreciere (1,41%), cursul valutar a ajuns la minimul acestui an. Un nivel similar a mai fost inregistrat pe 27 decembrie, moment in care Banca Nationala raporta o rata de 3,5282 lei/euro. Totusi, finalul sedintei de ieri a dus cursul de schimb in apropierea pragului de 3,52 lei/euro, relateaza Financiarul.

All inclusive, modelul romanesc. Sase hoteluri de pe litoral au adoptat sistemul all inclusive. In cazul a cinci dintre ele, oferta e valabila doar o luna si jumatate. Litoralul romanesc incepe, incet, sa adopte sistemul all inclusive, adica cel putin trei mese pe zi incluse in pret, plus gustari si bauturi autohtone. Deocamdata, sunt sase hoteluri, insa doar unul, Tismana din statiunea Jupiter, ofera all inclusive tot sezonul, relateaza Evenimentul Zilei.

Media Pro conduce in topul publisherilor online. Grupul MediaPro conduce in topul editorilor cu cel mai mare trafic pe paginile de internet ale publicatiilor din portofoliu, cele 17 site-uri din trust atingand aproape 19% dintre utilizatorii de internet, informeaza Business Standard.

Fonduri de 200 milioane de euro pentru energia verde. Firmele mici si mijolocii, dar si marile companii care investesc pana la 50 milioane de euro in productia de energie din surse regenerabile, vor putea beneficia de ajutoare de stat care vor acoperi maximum 50% din costurile eligibile ale proiectului. Potrivit premierului Calin Popescu Tariceanu, pana in 2012 vor fi alocate 200 milioane euro acestui domeniu, din care 170 milioane euro din fonduri europene, iar 30 milioane euro vor veni prin cofinantare de la bugetul de stat, scrie Gandul.

Rusia va vinde arme de 6 miliarde de dolari in 2008. Exporturile de armament ale Rusiei vor ajunge la o cifra de 6 miliarde de dolari in acest an, afirma seful exportatorului Rosoboronexport, Anatoly Isaikin. Intr-un interviu acordat Rossiiskaya Gazeta, Isaikin arata ca exporturile de arme ale Rusiei au crescut de la mai putin de 3 miliarde de dolari in 2000, la 6,1 miliarde in 2007, scrie Capital.

Renault taie la jumatate targetul de crestere pentru 2008. Renault a anuntat miercuri o reducere la jumatate a tintei de crestere a vanzarilor, care initial era de 10% pentru 2008, informeaza Financial Times. Cazul Renault nu este singular, majoritatea producatorilor europeni de autoturisme asteptand o diminuare a tintelor de vanzari pentru anul acesta, informeaza DailyBusiness.

Ministrul transporturilor: Proiectele de autostrada au fost supraestimate de autoritati. Ludovic Orban, ministrul transporturilor, spune ca previziunile pentru finalizarea proiectelor de autostrada au fost supraestimate, avand in vedere ca ritmul de derulare a lucrarilor de autostrada este mult mai greoi decat este anuntat de autoritati, scrie Ziarul Financiar.

Bancherii privesc cu rezerva noul regulament privind creditarea De la inceputul anului s-au inregistrat pe pietele de capital din intreaga lume scaderi ale lichiditatii, astfel ca cel mai mult au fost afectate bursele emergente, cele deja solide inregistrand pierderi relativ mici. Cea mai mare pierdere a avut-o bursa cipriota, unde lichiditatea a mers pe un trend descendent, ajungand la o scadere de pana la 60%. La polul opus s-a aflat Deutsche Boerse, a carei lichiditate nu s-a alterat decat cu 5%, afirma Gardianul.

Blugii Levi’s, neprofitabili. Producatorul american de imbracaminte Levi Strauss si-a vazut profitul in cadere libera, pe fondul crizei economice din SUA, dar si din cauza costurilor legate de noul software care i-a intarziat livrarile. Fata de anul trecut, profitul net pe al doilea trimestru a scazut practic cu 98%, la 1 milion de dolari, scrie Adevarul.