In urma unui studiu al pietei realizat de analistii companiei Regatta, se estimeaza ca in urmatorii trei-cinci ani pe segmentul apartamentelor noi numarul total de unitati care vor fi livrate se va ridica la aproximativ 65.000.

Zona de nord dispune de suprafete ample, ceea ce reprezinta un atu care permite dezvoltarea pe orizontala a imobilelor. Prin urmare, apartamentele puse la dispozitie in zona sunt caracterizate de spatii interioare generoase, iar blocurile sunt proiectate cu un numar cat mai redus de apartamente pe imobil, structura fiind in general nu foarte inalta (P+ 4 / P + 6).

Proiectele din zona includ ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni, de pana la 4.600 de unitati, cu concepte complexe precum Cosmopolis sau Proiectul Baneasa, care se intind pe zone vaste, dar si cladiri de mici dimensiuni, cu caracter intim, avand sub 50 de unitati.

Zona de nord a Capitalei detine un procent de 38,10% din totalul unitatilor care vor fi disponibile in urmatorii trei-cinci ani, ceea ce inseamna 24.750 de unitati.

Zonele de vest si est au o dezvoltare proportionala una fata de cealalta, fiind insa destinate cu precadere proiectelor middle class. Blocurile de apartamente demarate sau in faza de proiect au structuri inalte, cu P+10/16 etaje si spatii interioare mai reduse comparativ cu zona de nord.

Capital