Pe bursa de la marfuri de la New York, cam pe la ora 21, ora Romaniei, cand toata lumea de aici isi incheiase socotelile pe ziua de azi, petrolul a inceput sa scada. Peste Ocean, ceasul arata cu sapte ore mai putin, deci acolo este plina activitate. Graficul a urcat usor, apoi a scazut brusc.

Inchiderea de ieri a fost pe 145,18 USD, cu 0,10 USD in crestere fata de ziua precedenta. Ieri a fost o zi chiar anosta, cu un ecart restrans, iar inchiderea, iata, nu la un mare procent distanta de deschidere. La inceputul zilei de astazi, parea ca rezultatul zilei va fi la fel, doar ca evolutia va fi in oglida. In loc de o scadere urmata de o crestere, fluctuatiile sa fie inverse, dar inchidere in aceeasi zona.

Poate o usoara crestere, ca tot e trend. Dar nu. La ora editarii acestui material, situatia era tumultoasa. Dupa un maxim al zilei pe 146,73 USD, si o usoara stagnare (cu dinti, pentru speculatorii de intraday) in banda de 145,80-146,70 USD, a urmat o usoara coborare. Da, fluctuatii inverse zilei precedente, nimic iesit din comun. Numai ca in cateva minute, a cazut sub 144, sub 142 si a lovit in ceea ce pare a fi (pana la aceasta ora) un minim al zilei de 135,92 USD.

De aici incolo, orice analiza a fost data peste cap si orice calcul trebuie aruncat la cos. Graficul si pulsul traderilor a luat-o razna, cand in intervalul 136-140 au inceput cresteri si scaderi. Ultima cotatie este 138,40 USD. Sigur nu se va ramane aici, chiar daca restul zilei se arata plin de telefoane si clicuri de mouse pentru brokerii new-yorkezi.

Capital