Bani pentru Bechtel din rectificari Americanii de la Bechtel, constructorii autostrazii Transilvania, vor primi pana la finalul anului circa 210 milioane de euro, jumatate din suma urmand a fi alocata in urma rectificarii bugetare din septembrie. Pana atunci insa, a fost deja aprobata o suplimentare a fondurilor pentru proiectul autostrazii Transilvania cu 110 milioane de euro, potrivit lui Stefan Sobotka, directorul de comunicare al Companiei de autostrazi. Ultimele plati catre Bechtel s-au efectuat in iunie, cand au fost platite circa 80 de milioane de euro, reprezentand facturile pe primele trei luni ale anului si penalizarile aferente, potrivit lui Dorin Debucean, directorul general al Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, scrie Evenimentul Zilei.

Dinu Patriciu mai face un „Rompetrol“. Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, ar putea infiinta, in luna august, inca o companie cu activitati in sectorul petrolier si va cumpara de la Rompetrol firma de transport aerian Eurojet si institutia financiara nebancara IFN FinGroup Credit, au declarat surse din grupul petrolier, citate de agentia Mediafax, afirma Evenimentul Zilei.

Topul celor mai bune 10 aeroporturi din lume. Pentru al saptelea an consecutiv, Aeroportul International din Hong Kong a fost desemnat de catre revista Forbes, cel mai bun aeroport din lume. Revista i-a acordat acest titlu in urma aprecierilor facute de milioane de pasageri din toata lumea.

Topul celor mai bune 10 aeroporturi din lume a fost intocmit in urma studierii a 40 de categorii si in urma chestionarii a nu mai putin de 8,2 milioane de pasageri din intreaga lume, intr-un interval de 10 luni. Printre categoriile pe care cei de la revista Forbes le-au avut in atentie se numara gestionarea bagajelor, comportamentul personalului, timpul de asteptare, sistemele de securitate, si posibilitatile de a face cumparaturi. Aeroporturile europene care au intrat in top sunt cele din Munchen, Copenhaga, Zurich si Helsinki, informeaza Revista Capital

Blog de jurnalism, luat cu 30 mil. $ de un trust media. „The Guardian“ a cumparat ContentNext, un blog de jurnalism si media, pentru care a platit 30 milioane de dolari. Compania Guardian News and Media, care editeaza „The Guardian“ si „The Observer“, a decis sa faca aceasta achizitie pentru a-si spori prezenta in zona on-line si dupa ce au fost impresionati de calitatea articolelor publicate pe PaidContent.org, site-ul cu pricina, informeaza Financiarul.

Campionii Europei la plata salariilor "in plic". Romania ocupa prima pozitie din Uniunea Europeana in ceea ce priveste plata drepturilor salariale "in plic", aproape un sfert dintre romani declarand ca au primit de la angajator bani neimpozitati, potrivit unui raport asupra ocuparii informale realizat de centrul de dezvoltare al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE). Ponderea romanilor care primesc salariul "in plic" este de aproape cinci ori mai mare decat media europeana care se ridica la 5%. Totodata ponderea romanilor care nu au vrut sau nu au stiut sa raspunda la intrebarea daca angajatorul lor utilizeaza un astfel de sistem de plata ajunge la 31%, relateaza Ziarul Financiar.

Managerii romani nu-si stimuleaza angajatii. “Managerii romani sunt buni cand vine vorba de organizare si de trasarea sarcinilor celorlalti, dar lasa de dorit in capacitatea de a-i inspira pe angajati, neoferindu-le acel «big picture» prin care acestia sa vada ce au de castigat”, a declarat pentru Business Standard Harry Meintassis. Un alt punct slab al managerilor romani, spune seful Hay Group, este acela ca nu stimuleaza munca in echipa, care ar putea fi o modalitate de crestere a productivitatii si o solutie la criza de personal, suplinind dificultatile recrutarii de personal.

Criza bursiera ar putea inchide jumatate din firmele de brokeraj. Accentuarea crizei bursiere ar putea duce, in acest an, la inchiderea a aproape jumatate din casele de brokeraj autohtone, estimeaza, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii pietei. In conditiile in care lichiditatea BVB a scazut la nivelul de acum 2 ani, SSIF-urile au trei solutii: sa inchida, sa se recapitalizeze sau sa fuzioneze cu alte societati mai puternice.

Compania AERO Vodochody (Cehia) va cumpara pachetul majoritar de actiuni al fabricii de Avioane Craiova, printr-o tranzactie de 16,3 milioane de euro, anuntul urmand sa fie facut, marti seara, de conducerea Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), potrivit unor surse guvernamentale, citate de Cotidianul.

Statul va cheltui in plus peste un miliard de euro. Rectificarea, care urmeaza sa fie aprobata azi de Executiv, va majora cu 4,4 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro) cheltuielile totale la bugetul de stat, urmand ca veniturile sa fie suplimentate cu 3,8 miliarde de lei, informeaza Cotidianul. Aproximativ jumatate din bani, doua miliarde de lei, vor fi alocati Ministerului Transporturilor pentru reparatii capitale la drumurile nationale, programele cu finantare rambursabila, reabilitarea caii ferate Bucuresti-Constanta, realizarea sistemului de telecomunicatii, modernizarea parcului de vagoane si locomotive, precum si pentru „rezolvarea partiala a crizei financiare in care se afla sistemul feroviar“.

Trailerele celor mai asteptate jocuri din iulie si august. Soul Calibur 4, Sid Meiers Civilization, The Black Eye - Drakensang. Lunile iulie si august le aduc distractie nesfarsita pasionatilor de jocuri. Va prezentam cele mai asteptate jocuri, cu o colectie de trailere extraordinare, relateaza Chip Online.

In China circula zvonuri ca Ford Motor ar negocia cu producatorii autohtoni vinderea brandului Volvo. Este greu de spus in ce masura sunt sau nu adevarate. Dar un lucru este cert: producatorii chinezi sunt departe de a fi pregatiti sa preia Volvo, raporteaza AutoNews. ro. Cele mai mari companii auto din China, precum Shanghai Automotive Industry Corp. sau First Automotive Works, s-ar putea imprumuta cu succes la bancile de stat pentru a achizitiona Volvo.