Scaderea semnificativa a numarului de locuinte care se construiesc in Spania inseamna mai putine locuri de munca in acest domeniu. Peste 400.000 de muncitori romani ar putea fi afectati, a declarat presedintele Asociatiei ADER din Spania, Daniel Tecu, intr-un interviu acordat miercuri BBC, preluat de RADOR.

"Acum, in domeniul constructiei este zero, nici macar o oferta de munca", spune Daniel Tecu. "Este adevarat faptul ca lucrul acesta se vedea venind de acum un an si jumatate, doi ani de zile, cand a inceput, treptat, sa se reduca nivelul de constructii. Au crescut locurile de munca in domeniul amenajarii apartamentelor, dar nu in domeniul constructiilor apartamentelor. A trecut o perioada in care romanii nu au mai avut de munca si sunt in somaj. Nu s-a simtit prea mult lipsa banilor in familii, pentru ca inca au avut bani.

Eu sunt foarte preocupat ce se va intampla cand se va termina somajul acesta - si apreciez ca in cateva luni se va termina, pentru ca un mare procent dintre romani sunt fara munca, din domeniul constructiilor. Insa ei, deocamdata, inca au bani, primesc bani", a explicat presedintele ADER.

Intrebat ce crede despre posibila intoarcere in tara a romanilor plecati la munca in Spania, Daniel Tecu crede ca majoritatea dintre romanii care doresc sa se intoarca o vor face in luna august.

Romania Libera