De o lunga perioada de timp, Apple avea un slogan de marketing neoficial „5%, au ramas 95 de procente”, facand referire la procentajul detinut in cota de piata. Acum, insa, aceasta cifra a fost depasita si compania se apropie de 10 procente, cel putin in Statele Unite.

In conditiile in care Windows domina inca piata, sistemul de operare de la Apple continua sa castige cota de piata. Un studiu realizat de Gartner indica faptul ca livrarile Apple au crescut cu 38%, ajungand la 8,5% din toate livrarile, cu 6,4 procente mai mult decat anul trecut. IDC sustine ca Apple a inregistrat o crestere mai mica, ajungand la o cota de piata de 7,8 procente, in crestere de la cele 6,2 procente, anul trecut, insa trendul este acelasi.

„Au produse extraordinare si le fac foarte bine. Beneficiaza si de incantarea utilizatorilor si de suportul oferit de presa”, a spus Loren Loverde, analist la IDC.

Microsoft lucreaza pe o piata uriasa controlata de Windows si, dupa cum arata cifrele, nu va putea fi depasita foarte curand. Totusi, victoriile reportate de Apple in fata Windows sunt destul de dureroase, tinand cont de faptul ca livrarile de computere din Statele Unite au crescut cu numai 4,2%, portrivit celor de la Gartner.

Integral pe Chip.ro