A cincea statie a trustului Intact, Gsp TV, se lanseaza pe piata maine, cu o zi inaintea debutului noului sezon al Ligii I de fotbal. Investitia trustului familiei Voiculescu este semnificativa daca avem in vedere suma de 102 milioane de euro platita de consortiul RCS-RDS si Antena 1 pentru obtinerea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I pe trei sezoane, suma de 10 milioane de euro investita in echipamente tehnice si salariile fabuloase platite jurnalistilor cooptati, in mare parte, de la TVR, Realitatea TV si Sport.ro

Proiectul grupului Intact cuprinde Gsp TV, un post de nisa care va difuza meciurile din Liga I (cu exceptia primei optiuni, care e difuzata de Antena 1) si inca trei canale-surori. In weekend, cand se vor suprapune mai multe partide, telespectatorii au posibilitatea de a comuta pe unul din posturile Gsp TV 2, Gsp TV 3 si Gsp TV 4, pentru a urmari ceea ce vor. In rest, cele trei variante ale Gsp TV au program comun cu postul original.

Gsp TV si Intact propun o formula in premiera pentru Romania: toate meciurile din campionatul intern vor fi transmise de un singur trust de presa. Pentru indeplinirea acestui obiectiv, postul are deja 100 de jurnalisti angajati, ceea ce inseamna ca 95% dintre posturi sunt ocupate, potrivit biroului de presa al grupului Intact. Deocamdata, numai abonatii RCS-RDS si posesorii Digi TV au acces la noile canale ale trustului Intact.

„Putina rabdare, insa!”, spune Cristi Zagaradniuc, redactorul-sef al Gsp TV, care spera ca lucrurile se vor schimba in viitor, pentru ca postul poarta negocieri si cu alte firme de cablu. In acest moment, abonatii RCS si Digi TV reprezinta ceva mai mult de o treime din totalul celor care beneficiaza de televiziune prin cablu sau DTH (2,2 milioane din 6 milioane, potrivit unui studiu GfK).

Naum, cumparat cu bani grei

Radu Naum este unul dintre primii jurnalisti cooptati in echipa Gsp TV. El a renuntat la functia de redactor-sef al Departamentului de Stiri Sportive din cadrul TVR la inceputul lunii iulie pentru a coordona programele de sport ale Gsp TV, Antena 1 si Antena 3. Urmatorii in structura ierarhica a noului post sunt Cristi Zagaradniuc, care a demisionat de la Realitatea TV pentru a deveni redactor-sef la Gsp TV, si Cristi Cretu, redactor-sef la Antena 1 si Antena 3.

Integral in Evenimentul Zilei