Profesionisti in resurse umane abordati de DailyBusiness.ro au schitat o evaluare a managementului de top, in general, aplicat insa celor din mediul de business autohton. Au plecat insa de la ipoteza ca profilul managerului ideal nu exista si nu i se pot aplica termeni de comparatie.

"Poate ca e chiar mai bine ca nu exista o descriere singulara a acestui model, altfel cred ca ar fi o tragedie pentru multi sa afle ca nu se potrivesc profilului. Managerii nu seamana intre ei de la o firma la alta, daramite de la o industrie la alta sau de la o firma mare la una mica, sau de la una care acum incepe la una care e deja la maturitate", a declarat George Butunoiu, directorul general al companiei de HR care ii poarta numele.

Insa exista un set de "puncte tari", care pot fi folosite intr-o incercare de depistare a unui manager de top universal: logica si coerenta, simtul semnificatiilor, distributivitatea si capacitatea de reactie rapida, spune Butunoiu.

Logica si coerenta sunt necesare pentru ca munca zilnica a unui director nu este atat de speciala incat sa nu poata fi facuta de altcineva, chiar daca nu e in functie de conducere. Cu mentiunea ca un director "de meserie" trebuie sa pastreze logica si coerenta in business-ul pe care il conduce pe termen aproape nelimitat, ceea ce - sublinieaza Butunoiu - nu este la indemana oricui.

Integral in Daily Business.