Compania de Autostrazi vrea sa concesioneze „la pachet“ lucrarile de intretinere si operare de pe Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se pregateste sa scoata la licitatie concesionarea lucrarilor de intretinere si operare pe autostrazile A1 (Bucuresti- Pitesti) si A2 (Bucuresti-Constanta). Lucrarile vor fi incredintate pe criterii de performanta, pe o perioada de patru ani, potrivit oficialilor din cadrul companiei. Dorin Debucean, directorul Companiei de Autostrazi, a declarat ca britanicii de la Atkins lucreaza de anul trecut la un studiu pentru concesionarea lucrarilor, care ar urma sa fie finalizat in august.

Acesta poate fi primul pas spre exploatarea acestor cai rutiere contra unei taxe de rulare, ce ar putea fi introdusa in anii urmatori, dupa modificarea legislatiei actuale.

Debucean spune ca se asteapta ca luna viitoare sa poata initia licitatia pentru concesionarea intretinerii autostrazii care leaga Capitala de Pitesti. Firma care va castiga licitatia va trebui sa faca dovada posibilitatii asigurarii serviciilor de paza si salubritate pe cele doua tronsoane. De asemenea, trebuie sa fie capabila si sa lucreze la intretinerea carosabilului.

Integral in EVZ