Adrian Sarbu castiga anual de la PRO TV un milion de euro, conform datelor furnizate de companie. Rupert Murdoch, mogul media de peste Ocean, ia de la News Corp. 24,25 milioane de dolari pe an.

PRO TV a devenit prima companie din Romania care a facut public contractul de management pe care il are cu directorul sau general, scrie cotidianul „Business Standard“. Asta pentru ca trustul care detine 95% din actiunile PRO, Central European Media (CME), este listat la Bursa din New York.

Conform datelor din contractul lui Sarbu, publicat in raportul anual al CME, tatal PRO TV are, numai de la PRO TV, un salariu fix de 400.000 de euro pe an, adica vreo 34.000 de euro pe luna, la care se adauga un bonus de 600.000 de euro pe an, daca mogulul isi indeplineste obiectivele de Chief Operating Officer (COO) al companiei, informeaza „Business Standard“.

Daca nu va mai detine functia de COO, Sarbu va primi un bonus de 12 salarii lunare, adica 400.000 de euro, la care se mai adauga 200.000 de euro, bani pe care ii incaseaza in cazul in care depaseste cu 5% targetul de performanta.

Pe langa toate acestea, Sarbu mai castiga alte doua milioane de dolari pe an direct de la CME. Asigurarea medicala „peste standarde“, asigurarea de viata, asigurarea de calatorie „executive plus policy“ si o masina „executive class cu sofer, aleasa, in mod rezonabil, de catre director“, sunt alte beneficii de care se bucura seful PRO TV.

In cazul in care vrea sa-si dea demisia din functia de director al PRO TV SA, Sarbu trebuie sa anunte compania cu 12 luni inainte, mai arata „Business Standard“. Grupul Central European Media detine acum 95% din PRO TV, dupa ce in ianuarie 2007 a mai cumparat 5% din actiuni de la Sarbu, care a primit in schimb 49,8 milioane de dolari. Cu un an inainte, CME mai cumparase de la Sarbu inca 5% din PRO TV, contra sumei de 27 de milioane de dolari.

Cotidianul