Trei-patru hoteluri de pe litoralul bulgaresc dau faliment in fiecare saptamana si sunt scoase la vanzare. Agentia bulgara de Stat pentru Turism (SAT) a anuntat ca intre trei si patru hoteluri de pe litoralul Marii Negre dau faliment in fiecare saptamana. Multe dintre aceste unitati au fost deja puse in vanzare, dar nimeni nu si-a exprimat dorinta sa le achizitioneze pana acum, scrie Ziarul Financiar.

Top 10 cele mai scumpe masini din 2008. Masini de lux, limuzine, minivan-uri de lux, le putem numi oricum. Toate au in comun pasiunea celor bogati pentru ele. Iar in intreaga lume exista nenumarati impatimiti de autoturisme scumpe. Dintre toate masinile de lux, se pare ca Bugatti Veyron 16.4 Pur Sang si Lamborghini Reventon au cele mai mari preturi, scrie Capital.

Venituri mai mici cu 18 mld. dolari pentru bancherii de pe Wall Street. Vesti proaspete pe Wall Street: bonusurile distribuite de bancile americane pot scadea, in cursul acestui an, cu zece miliarde de dolari, iar retributiile bancherilor, cu 18 miliarde. In acelasi timp, deficitul bugetar al Statelor Unite ar putea atinge un nou nivel-record de 482 miliarde de dolari, scrie Financiarul.

Bancherii sustin ca noile restrictii de creditare ale BNR pot duce la o criza imobiliara. Aplicarea restrictiilor privind creditul de retail in forma propusa de BNR poate conduce la o criza imobiliara din cauza ca ar avea "un impact deosebit" asupra creditului imobiliar, provocand scaderea imprumuturilor, avertizeaza Asociatia Romana a Bancilor (ARB) intr-o scrisoare trimisa prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, scrie Ziarul Financiar.

Pachetele de actiuni ii imbogatesc pe managerii locali. Directorii executivi ai companiilor antreprenoriale de succes de pe piata locala obtin venituri mai mari decat cele ale expatilor din multinationale, datorita pachetelor de actiuni sau procentului de business pe care acestia il primesc, scrie Business Standard.

Salariul mediu in Republica Moldova - 156 euro. Potrivit datelor Comitetului de Statistica al CSI, salariul mediu in Republica Moldova a ajuns la 245 USD, ceea ce echivaleaza cu 156 de euro. Cel mai mare salariu mediu din cadrul tarilor CSI se inregistreaza in Rusia, respectiv 718 USD. Pe locurile urmatoare sunt Kazakhstan – 485 USD, Belarus – 396 USD, potrivit Capital.

Analisti: BNR va mentine dobanda la 10%, iar leul ar putea avea de suferit. Analistii financiari estimeaza ca banca centrala va mentine nivelul actual al dobanzii cheie la 10% pe an, in sedinta consiliului de administratie de joi, 31 iulie. Decizia ar putea "penaliza" usor leul, ce s-ar putea inscrie pe un trend de depreciere spre 3,6 -3,65 lei/euro, scrie DailyBusiness.

Facultatile romanesti sunt pline de economisti si viitori manageri, dar se cauta in continuare ingineri si specialisti IT. Specialistii in recrutare spun ca, in prezent, piata muncii cere ingineri constructori, IT-isti, medici si specialisti in marketing. Cu toate acestea, studentii s-au indreptat masiv spre cursuri de economie sau management, scrie Financiarul.

Noul Ford KA este gata si se lasa privit. Ford KA are urmas si acum exista si o prima fotografie oficiala cu acesta. Ford KA imparte aceeasi platforma cu Fiat 500, este construita in aceeasi fabrica cu acesta in Polonia, dar nu arata aproape deloc similar. Noul Ford KA este o masina mult mai agresiva decat precedenta generatie si imprumuta ideile de design de la Ford Mondeo si Ford Kuga, scrie StiriAuto.

Vlad Rusu, director Skoda in cadrul Porsche Romania:”Low-cost-ul Skoda nu va fi o reinterpretare Fabia”. Skoda este perceputa in Romania ca o marca ceha, in ciuda faptului ca apartine constructorului german Volkswagen, nu se teme de ascensiunea competitorului traditional Ford si isi datoreaza prima pozitie in clasamentul marcilor de import timpului redus de livrare a masinilor, potrivit lui Vlad Rusu, director pentru marca ceha in cadrul importatorului general Porsche Romania, scrie Business Standard.

Isarescu si-a pus salariul la secret. Conducerea Bancii Nationale, in frunte cu guvernatorul Isarescu, refuza sa-si mai treaca in declaratia de avere salariile si scrie, la unison, „conform fisei fiscale“. Agentia de Integritate spune ca este ilegal, scrie Cotidianul.

Leonard Orban: Vom depasi Ungaria si la PIB pe cap de locuitor. Cu un PIB in 2007 de 116,9 mld. euro, Romania a depasit Ungaria (PIB de 93,3 mld. euro), iar, in cativa ani, daca actuala crestere economica se mentine, Romania va depasi Ungaria si in privinta Produsului Intern Brut pe cap de locuitor, spune comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban, citat de Ziarul Financiar.

Topul celor mai cancerigene zone geografice. Conform unui top realizat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, zona de Est a Europei se afla pe ultimul loc in ceea ce priveste riscul aparitiei cancerului de piele cauzat de radiatiile solare. Astfel, tari precum Armenia, Turcia, Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Georgia, Slovacia, Macedonia si Romania prezinta un grad relativ scazut de risc, scrie Capital.