Topul celor mai iubite si recomandate destinatii europene. Un clasament realizat de membrii tripAdviser.com, un site de calatorii vizitat saptamana trecuta de 23,4 milioane de utilizatori din 190 de tari, plaseaza insula greceasca Rhodos pe primul loc in topul celor 25 de destinatii europene. Romania nu are nicio destinatie in acest top, din care lipsesc atractii precum Londra, Viena, Barcelona sau Budapesta, scrie Financiarul.

Tendinte: Cum raman goale apartamentele noi. In toate ansamblurile rezidentiale noi de mari dimensiuni, la care vanzarile sunt intr-un stadiu avansat, cel putin cateva zeci de apartamente au fost cumparate de diferiti investitori de portofoliu. Pana in momentul in care aceste apartamente vor fi inchiriate sau vor ajunge in proprietatea unor utilizatori finali, locuintele vor mai trece o data prin procesul de vanzare, prin care acesti investitori cauta la randul lor profit, scrie Ziarul Financiar.

Casa de lemn costa 40.000 de euro. Principalele avantaje ale cumpararii unei case de lemn sunt pretul mai mic, o izolare termica si fonica mai buna, precum si timpul mai mic de constructie. O casa la cheie, de 100 de metri patrati desfasurati, costa un pic peste 40.000 de euro, scrie Cotidianul.

Ziaristii care au reusit in business. Presa de afaceri din Romania a dat de-a lungul ultimului deceniu si jumatate nu numai stiri, analize si comentarii, ci si un numar de oameni de afaceri ce detin sau administreaza la ora actuala businessuri considerabile, scrie Business Magazin.

Creditele relaxate isi traiesc ultimele doua luni de viata. Banca Nationala a Romaniei a agreat propunerea bancherilor de a prelungi de la 45 la 60 de zile perioada in care vor fi puse in aplicare noile norme de creditare. Banca Nationala nu a vrut cu niciun chip sa renunte la prevederea care introduce adeverinta fiscala in procedura de acordare a creditelor, scrie Capital.

CV-urile prost redactate ii tin pe candidati departe de joburi. Candidatii rateaza joburi pentru ca nu stiu sa se vanda, omit sa treaca in CV lucruri importante si nu stiu sa-si evidentieze abilitatile, spun specialistii in recrutare, scrie Business Standard.

Teama de esec, marea problema a investitorilor romani. Avem oameni cu bani, dar nu avem decat putine exemple de investitii romanesti de mare amploare. Investitorii de calibru ca Patriciu, Tiriac, Niculae sau Porumboiu se pot numara pe degete. In lipsa unor investitii romanesti cu greutate mai mare, economia devine tot mai mult dependenta de capitalul strain si de interesele marilor corporatii internationale, scrie DailyBusiness.

Apartamente la bucata. Excluderea vanzarii catre investitori a unei parti dintr-un ansamblu rezidential pare o decizie ilogica pentru un dezvoltator, mai ales intr-o perioada cand numarul de tranzactii scade. Cu toate acestea, exista dezvoltatori imobiliari care practica acest model de business, scrie Business Magazin.

Averea Armatei va fi jucata in alegerile uninominale din toamna. Soarta cazarmilor dezafectate ale Ministerului Apararii in urma procesului de reorganizare a Armatei pentru a se alinia la standardele NATO, precum si terenurile administrate de militari raman subiectele fierbinti ale lunii iulie. Acum doua saptamani, ministrul Teodor Melescanu a anuntat ca le va da cu titlu „gratuit” autoritatilor locale care doresc toate cazarmile dezafectate si terenurile nefolosite, scrie Financiarul.

Renault Sherpa, rivalul francez pentru Hummer H1. Renault a dezvoltat primul vehicul militar francez capabil sa rivalizeze cu celebrul Hummer H1. Botezat Sherpa, modelul militar este un offroader pur care, spre deosebire de rivalul sau american, nu a ajuns sa fie disponibil pentru publicul larg, scrie Automarket.

BCR, profit de 206 mil. euro la jumatatea anului. Grupul BCR a obtinut in semestrul I un profit net de 206,6 milioane de euro, in crestere cu 48% fata de castigul realizat in prima jumatate a anului trecut. Andreas Treichl, CEO al Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a precizat ca banca a adus peste 90% din profit, contributia celorlalte subsidiare ale grupului fiind "neglijabila", scrie Ziarul Financiar.

Google si YouTube, chemate in instanta de Mediaset. Mediaset, controlata de premierul Silvio Berlusconi a intentat proces impotriva Google si YouTube la un tribunal din Roma, pentru ca in urma unei analize a materialelor existente pe site-ul YouTube s-a constatat ca aproximativ 4.600 de filmulete si clipuri apartin Mediaset. Potrivit companiei, aceste materiale au produs o pierdere echivalenta cu 315,672 zile de difuzare a celor trei posturi TV ale sale, scrie Capital.