Noile modele de roviniete se distribuie deja de astazi. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a repartizat inca de ieri 489.500 de roviniete modelul matca-cupon, cu valabilitati de 1, 7 si 30 de zile catre benzinariile Petrom, OMV, MOL, Rompetrol si Speedy Driver (ultima in judetul Arad), precum si in subunitatile proprii din Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov si Constanta.

Ceilalti distribuitori (adica Posta Romana, Scala Assistance SRL, UNTRR, DRDP-Bucuresti si DRDP-Iasi) vor incepe distributia noilor modele din data de luni, 11 august. Acestia vor mai distribui roviniete de tip vechi pana la 18 august, cand acestea vor fi retrase. Doar Agentia de Control si Incasare Giurgiu va mai distribui roviniete de tip vechi pana la epuizarea stocului.

Noile modele au fost realizate de Eltronis SRL, iar contractul prevede ca pentru 2008 sa fie realizate intr-o cantitate de noua milioane de bucati cu valabilitate de 1, 7 si 30 de zile si trei milioane cu o valabilitate de un an. Actuala rovinieta are culoare galbena si este rotunda, forma si modelul fiind cunoscut.

Noile modele vor fi dreptunghiulare, pe diferite culori in functie de perioada acoperita: rosu predominant pentru cea de o zi, violet pentru sapte zile, verde pentru 30 de zile si albastru pentru un an. Ele se vor aplica obligatoriu in partea din stanga-jos a ecranului, privind din interiorul masinii. Rovinietele vechi pot fi pastrate de soferi pana la expirarea perioadei, fara a fi necesara inlocuirea.

Integral in Capital