Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vrea sa reia, în septembrie sau octombrie, privatizarea Antibiotice Iasi, cel mai probabil tot prin licitatie cu strigare, aceasta dupa ce in primavara a fost revocat anuntul initial.

„Sunt mai multe metode de vânzare pe care le vom analiza, însa licitatia cu strigare este una dintre cele mai bune variante, întrucât se obtine cel mai bun pret si se exclude acordarea unor ajutoare de stat ilegale, care ar putea fi investigate de Comisia Europeana”, au declarat, ieri, surse din institutie, citate de Mediafax. Potrivit acestora, în prezent este în curs de elaborare un raport de evaluare referitor la indicatorii financiari ai companiei, în baza caruia se vor definitiva caietul de sarcini si pretul de evaluare.

AVAS, care detine 53% din capitalul producatorului de medicamente, a publicat la finele anului trecut anuntul de vânzare a companiei, prin licitatie cu strigare, pretul de pornire fiind de 136 milioane de euro. Licitatia urma sa fie organizata la 18 martie, însa cu câteva zile înainte AVAS a revocat procesul de vânzare. Privatizarea a stârnit un val de critici, atât din partea conducerii societatii, a sindicatelor, cât si a majoritatii liderilor politici locali, cu exceptia celor din PNL. Procesul de vânzare a fost anchetat si de parlament, care a ajuns la concluzia ca echipa manageriala a avut o activitate buna si ca privatizarea nu este obligatorie.

Integral in Gardianul