Controversatii oameni de afaceri Costel Casuneanu, Dan Besciu, Sorin Vulpescu, Dorinel Umbrarescu si Horia Simu, care controleaza companiile de constructii PA&Co, Euro Construct Trading ‘98, Spedition UMB si respectiv CCCF Bucuresti, companie salvata recent de la faliment, au declarat pentru Business Standard ca sunt interesati sa reabiliteze drumurile si podurile distruse de inundatiile care au afectat sase judete si 145 de localitati.

Afacerea ajunge la cateva zeci de mil. euro pentru reabilitarea drumurilor, iar pentru refacerea caselor distruse au fost alocate de stat, pentru primele 500 de locuinte, 21 mil. lei (sase mil. euro), a declarat Ministrul Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely. Potrivit ministrului Laszlo Borbely, banii pentru constructia de locuinte pentru sinistrati vor fi suplimentati, in prezent, bilantul aratand peste 700 de locuinte distruse de viitura.

UMB Spedition, Pa&Co si Euroconstruct sunt companiile la care statul a apelat in 2005, prin incredintare directa, repararea drumurilor distruse de viitura in Moldova. “Ne vom interesa cand va avea loc licitatia si vom participa si noi”, a declarat pentru Business Standard Dan Besciu, unul dintre patronii Euroconstruct. “Regele asfaltului”, Dorinel Umbrarescu a confirmat pentru Business Standard ca UMB Spedition ar putea repara drumurile distruse de inundatii.

Integral in Business Standard