Mercedes-Benz isi va completa gama cu un nou coupe de mici dimensiuni, care va constitui intrarea in gama. Acesta va fi un concurent direct pentru BMW Seria 1 si pentru viitorul Audi A1. Prevazut sa apara pana in anul in 2011, viitorul “Baby Benz Coupe” nu va fi disponibil pe piata americana, acolo unde constructorul german nu s-a aventurat nici cu A-Klasse, un model din aceeasi categorie.

Noul coupe va fi, evident, cu doua usi, ceea ce isi confera aceleasi avantaje, din punct de vedere al arhitecturii, in concurenta cu Seria 1 de la BMW. S-ar putea ca, in timp, Mercedes sa inlocuiasca modelul CLC (foto) cu acest nou coupe. Presa internationala scrie si despre aparitia, in urmatorii ani, a unui nou SUV Mercedes de dimensiuni mici, ca reactie la planurile Grupului BMW de a lansa un nou SUV, X1, dar si un SUV pe platforma MINI.

In mod cert, segmentul mini premium se va aglomera in urmatorii ani, pentru ca, pe langa “cei trei mari germani”, cei de la SAAB si Alfa Romeo au si ei, la randul lor, planuri mari in aceasta categorie, cu viitorul 9-1, respectiv recent lansata Alfa MiTo.

Autonews.ro