American Airlines, British Airways si Iberia au incheiat un parteneriat.American Airlines (AA), British Airways (BA) si Iberia au anuntat incheierea unui acord de afaceri in privinta zborurilor ce fac legatura intre America de Nord si Europa. Cei trei operatori de transport aerian intentioneaza ca in acest mod sa-si extinda cooperarea internationala, scrie Capital.

Problemele ascunse ale celor mai ravnite profesii din Romania. Relatiile publice, advertising-ul sau sistemul bancar se situeaza in topul preferintelor tinerilor aflati inca pe bancile facultatii. Indraznetii viseaza mai departe, la o pozitie de top management in aceste domenii. Insa a fi director nu e un job usor, pentru ca implica riscuri, compromisuri si decizii la foc continuu, scrie DailyBusiness.

Rompetrol si Dacia dezechilibreaza balanta comerciala a Bulgariei cu Romania. Comertul bilateral dintre Romania si Bulgaria a atins un nivel record potrivit mass-media de la Sofia. Exporturile romanesti catre Bulgaria au crescut cu 80% atingand nivelul de 587,723 milioane de euro, ceea ce echivaleaza cu 1,15 miliarde de leva, marcile romanesti care castiga cote tot mai mari pe piata bulgara si devin tot mai populare sunt Rompetrol si Dacia, scrie Capital.

Lotus a creat un monstru pentru Polul Sud. Concept Ice Vehicle este un vehicul creat de inginerii Lotus pentru a asista expeditiile la Polul Sud. Vremurile in care Roald Amundsen si Robert Scott isi dadeau viata pentru a ajunge la Polul Sud au apus demult iar tehnologia s-a dezvoltat enorm din 1911, anul in care cel mai sudic punct al Globului a fost atins de om. Ca o demonstratie a acestui fapt, Lotus a dezvoltat recent Concept Ice Vehicle (CIV), un vehicul gandit pentru a face fata celor mai dure expeditii din Antarctica, noteaza Automarket.

400.000 tone grau achizitionate de Guvern. Executivul a decis sa majoreze plafonul rezervei de grau de panificatie cu 400.000 de tone, prin achizitionarea de pe piata libera, dupa cum a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu, la ultima sedinta de Guvern. Premierul a aratat ca decizia a fost luata plecand de la premisa ca anul acesta este unul bun din punct de vedere agricol, iar previziunile arata ca 2009 va fi un an secetos, scrie Business Standard.

Tranzactii cu proprietati de peste patru miliarde de euro. Romania ocupa locul al cincilea in Europa Centrala si de Est intr-un clasament al valorilor tranzactiilor imobiliare realizate intre anii 2003 si 2008. Valoarea tranzactiilor cu proprietati realizate in perioada 2003 - iunie 2008 pe piata romaneasca a depasit patru miliarde de euro, nivel care plaseaza Romania pe a cincea pozitie in Europa Centrala si de Est intr-un clasament elaborat de compania CB Richard Ellis (CBRE), informeaza Cotidianul.

"Nationalizarea" Fortus Iasi poate da startul unei afaceri imobiliare de 100 mil. euro

Decizia autoritatilor de a rezilia contractul de privatizare prin care Metalexportimport a cumparat combinatul de utilaj greu Fortus Iasi ar putea genera o afacere imobiliara evaluata la peste 100 mil. euro, scrie DailyBusiness.

Audi O, conceptul care prefateaza viitorul A3. Un tanar designer ceh a conceput Audi O, concept care ar putea reprezenta un punct de plecare pentru viitorul A3. Audi O este un nou concept care ar putea sta la baza viitoarei generatii A3 cu sistem de propulsie hibrid diesel-electric. Conceptul futurist exista doar la nivel digital si este opera lui Ondrej Jirec, un tanar designer ceh student la Colegiul de Design Art Center din Pasadena, California, anunta Automarket.

De ce scade pretul companiilor profitabile pe bursa. Piata de capital reprezinta un barometru al economiei, aici cuantificandu-se mai ales rezultatele viitoare anticipate de catre investitori. Iar viitorul pare sumbru. Teoretic, cresterea profitului unei companii ar trebui sa se resimta pozitiv in pretul acelei firme pe bursa, ne anunta Petru Prunea, seful SSIF Broker Cluj. Practic, in ultima perioada, lucrurile au stat invers. Chiar daca Petrom, BRD, Banca Transilvania, Azomures au anuntat in acest an obtinerea unor rezultate istorice, pretul actiunilor lor pe piata a scazut, scrie Cotidianul.

Automobilul anului 2028, in viziunea Volkswagen. Website-ul www.volkswagen2028.com, propune mai multe variante futuriste de automobile, intr-un concept vizionar despre masinile urmatorilor 20 de ani. Intr-o prezentare dinamica, pagina de internet este structurata in jurul unui film interactiv, a carui actiune se petrece in anul 2028, in care un tata ii explica fiului istoria masinii din ultimii 20 de ani. Utilizatorii au posibilitatea sa-si exprime parerile si sa creeze propriile lor pachete informationale, prin intermediul optiunii “talk to us”, informeaza AutoNews.

Vosganian ataca Bechtel. Firma americana si-a primit bugetul pe 2008, dar n-a facut nici un kilometru de autostrada. Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a criticat, ieri, la Cluj, compania americana Bechtel, afirmand ca, desi a primit finantarea ceruta in 2008 pentru proiectul Autostrazii Transilvania, nu a finalizat nici un kilometru de autostrada, transmite corespondentul NewsIn. „Anul acesta am alocat 400 milioane de euro la Bechtel. As vrea sa vad si eu kilometri de autostrada pe masura finantarii lor”, a declarat Vosganian, scrie Gardianul.

O noua functie de la Intel pentru accesarea de la distanta a PC-ului. Intel a dezvoltat o tehnologie care le permite utilizatorilor sa isi deschida calculatoarele de la distanta si sa extraga fisiere prin intermediul unei conexiuni la internet. Tehnologia, numita Remote Wake, va functiona doar pe PC-urile care folosesc un chip set recent de la Intel si necesita incarcarea unui nou software pe PC, noteaza Chip.ro