OPEC: Cresterea cererii de petrol, in declin! OPEC reduce la 1,17% prognoza de crestere a cererii de petrol in acest an, fata de 1,20%, cat apreciase initial, din pricina starii proaste a economiei globale. Pe de alta parte, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) si-a mentinut prognoza cu privire la cresterea cererii pentru anul 2009 (+1,03%), informeaza Capital.

BNR creste dobanzile la rezervele minime obligatorii in valuta si le mentine pentru lei. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata dobanzii platita bancilor comerciale la sumele constituite in rezerve minime obligatorii in euro si in dolari, la 1,75%, respectiv 0,90%, si a mentinut dobanzile pentru rezervele constituite in lei, a anuntat, vineri, banca centrala, scrie Business Standard.

Puma isi "proiecteaza" cea mai recenta colectie pe cladiri din Bucuresti. Puma a lansat joi, 14 august, pe cladirile din centrul Capitalei, campania de promovare a colectiei Runway, cea mai recenta a companiei, printr-o serie de proiectii nocturne care se vor derula pana pe 17 august. Proiectiile se defasoara pe cateva cladiri din zonele centrale ale Bucurestiului precum Piata Alba-Iulia, Piata Universitatii sau Piata Romana, informeaza oficialii companiei, anunta DailyBusiness.ro

Clona poloneza a lui Lamborghini Reventon. Intr-o epoca in care modelele chinezesti sunt hulite din cauza faptului ca au obiceiul trist de a copia cu nerusinare orice model de succes din Europa, compania poloneza Veno Automotive anunta lansarea unui nou supercar european, denumit simplu dupa numele companiei: Veno. Acesta seamana aproape perfect cu Lamborghini Reventon, inginerii polonezi alegand insa ca in locul prizelor de aer imense ale modelului italian sa adopte solutia unor panouri sculptate, anunta Automarket.

Lucrari fara avize. Pasajul care blocheaza traficul in Baneasa nu are autorizatie de constructie. Primaria Capitalei blocheaza lucrarile la pasajul subteran din Baneasa. Din luna iunie pana in prezent, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) refuza sa elibereze autorizatia de constructie pentru pasajul subteran din Baneasa. Pe langa obiectivul din Baneasa, nici pasarela pietonala de pe DN1, din zona Academiei de Politie si nici lucrarile de largire la patru benzi a Centurii de Nord a Capitalei nu au autorizatie de la Consiliul Judetean Ilfov, scrie Gardianul.

Centrala solara la 3.800 de metri altitudine. O companie elvetiana intentioneaza sa contruiasca o centrala solara la o altitudine de 3.883 de metri, pe varful Petit Cervin, aceasta fiind cea mai mare inaltime din lume la care se afla o centrala solara. Centrala va furniza aproximativ 40.000 kWh de electricitate pe an, informeaza Capital.

Ultraportabilul, inovatia care schimba piata laptopurilor. Mai mic decat un laptop, mai putin dotat tehnologic, dar suficient de bun pentru operatiuni simple, computerul ultraportabil si-a facut rapid un nume pe piata mondiala. Revolutia, dupa cum afirma unii, ar fi pornit de la modelul ASUS Eee PC 701, care ofera un procesor de 900 de MHZ, un display de 7 inch, o memorie de 512 MB RAM si o capacitate de stocare de 2 sau de 4 GB pentru o suma modica. Profitand de succesul modelului 701 de la ASUS, din ce in ce mai multi producatori de computere intra si ei pe aceasta piata cu un potential aproape nelimitat, scrie Gandul.

BMW X5 Security: (aproape) indestructibil. BMW a prezentat astazi X5 Security, o versiune blindata a celebrului SUV german. Conform oficialilor companiei din Munchen, versiunea speciala dedicata mai ales sefilor de stat si orientata spre institutiile care isi completeaza flota de masini de securitate este aliniata la standardele balistice VR4, ceea ce inseamna ca X5 Security este capabil sa reziste la gloante de calibru maxim .44 Magnum, anunta Automarket.

Motoarele de cautare, cele mai vizitate site-uri din lume. Google, Yahoo! Search si MSN Search sunt la nivel mondial cele mai utilizate site-uri, fiind intrecute doar in cateva tari de o serie de site-uri locale. In acelasi timp, in prima jumatate a acestui an un utilizator de internet din doi foloseste cel putin o data pe zi un motor de cautare, anunta Romania libera.

Grupul american Ford Motor va anunta probabil vineri planurile de constructie a unui nou crossover de lux, cu sapte locuri pentru pasageri, au declarat doua persoane apropiate strategiei producatorului auto, citate de Wall Street Journal. Modelul Lincoln MKT, cu trei randuri de scaune, va intra in productie anul viitor. Vehiculul va avea aceeasi platforma ca noul Ford Flex, dar MKT va avea un design mult mai lin decat cel al Flex, scrie StiriAuto.ro

Radu Mazare isi transfera la primarie 10 ha din Marea Neagra si o parte din lacul Siutghiol. Consilierii locali constanteni – unde PSD are majoritate - au aprobat ieri trecerea unei suprafete de teren de 10 hectare din zona Cazinoului Mamaia, plus luciul de apa aferent, din administrarea Ministerului Transporturilor in cea a Consiliului Local (CL) Constanta. Totodata, a fost transferata si o suprafata de 1.077,22 hectare din cuveta lacului Siutghiol, de la Apele Romane, tot in ograda municipalitatii, scrie Gardianul.

Cum arata un creier genial. Ultimii ani de studii psihoneurologice au aratat ca un IQ ridicat se asociaza atat cu marimea creierului, cat si cu energia consumata de neuroni. Dimensiunile sporite ale cortexului nu implica de la sine si un coeficient de inteligenta exceptional. Totusi, cercetarile ultimilor ani au reusit sa arate ca genialitatea poate fi pusa, in parte, pe seama dezvoltarii peste normal a unor regiuni ale cortexului informeaza Cotidianul.

Israelienii de la Teva vor sa cumpere Stada. Grupul israelian Teva Pharmaceutical Industries, cu operatiuni si in Romania, intentioneaza sa achizitioneze al treilea mare producator de medicamente generice din Germania, Stada, care are o capitalizare pe piata de trei miliarde de dolari, potrivit editiei on-line a publicatiei israeliene „Globes“, noteaza EVZ.