In primul semestru, societatile de asigurari au incheiat cu 40% mai multe asigurari facultative Casco, comparativ cu perioada similara din 2007.

Cresterea numarului de achizitii in leasing a masinilor a propulsat vertiginos ponderea asigurarilor facultative Casco, care reprezinta in prezent aproape jumatate din totalul asigurarilor auto, respectiv 46,6%, in crestere cu 6 puncte procentuale. Potrivit datelor publicate ieri de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si valoarea daunelor achitate pentru acest tip de asigurare a depasit 1,664 miliarde lei, fata de 1,191 miliarde lei in primele sase luni din 2007.

In acelasi timp, indemnizatiile din sectorul asigurarilor de raspundere civila RCA si CMR (asigurare incheiata de transportatori) au urcat cu doar 17%, la 1,021 miliarde lei, iar ponderea lor din totalul segmentului auto a scazut cu un procent, la 28%. Categoria asigurarilor auto se mentine, insa, in topul celor generale, cu o pondere de 75,2%.

In trend cu piata auto

Cresterea pietei asigurarilor Casco era iminenta, in conditiile in care din ce in ce mai multe masini noi sunt cumparate in leasing sau pe credit. Numai in 2007, mai bine de 83.500 de autoturisme au fost achizitionate in leasing, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

Evenimentul Zilei