Topul celor mai mari castiguri din Hip-hop. Shawn "Jay-Z" Carter, semi-zeul hip-hop nascut in Brooklyn - New York a scos in 2008 un album de platina, a semnat un contract pe zece ani, in valoare de 150 milioane $ cu Live Nation si s-a logodit cu Beyoncé Knowles. Totusi, acest rezultat e suficient de bun doar pentru locul doi. Curtis "50 Cent" Jackson a castigat in ultimele 12 luni 150 de milioane $, dublu fata de Jay Z. Noul rege al hip-hop-ului a ramas cu 10 milioane $ dupa plata impozitelor, ca urmare a unei singure afaceri, atunci cand Coca Cola i-a cumparat actiunile detinute la compania Glacéau, scrie Capital.

Bucurestiul ar putea concura cu Praga la destinatii de weekend. Jonathan Soper, general managerul hotelului de cinci stele InterContinental Bucuresti, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de profil, este de parere ca organizarea unor conferinte cu participanti la nivel international ar aduce Bucurestiul pe harta destinatiilor importante de business. "Eu cred ca Bucurestiul are un potential foarte mare pentru a deveni o destinatie de weekend pentru a concura cu orase ca Budapesta, Praga sau Varsovia", a declarat Soper pentru Business Standard.

Asa va arata noul Honda Civic? Noua generatie Honda Civic, care se va lansa in 2009, promite mult din punctul de vedere al designului. La ce sa ne asteptam? Atunci cand ceilalti constructori se limiteaza la a lansa modele care preiau foarte putin din conceptele din care provin, Honda isi trece in CV creatii spectaculoase si un tupeu - in sensul bun al cuvantului - care nu poate sa aduca decat laude din partea publicului. Astfel, dupa ce la lansarea actualei generatii Civic au lasat masca audienta fermecata de formele angulare si agresive ale modelului, mostenite aproape in intregime de la concept, viitorul Civic nu se lasa mai prejos, scrie Automarket.

Ce gadgeturi le sunt indispensabile managerilor din Romania? Majoritatea managerilor importanti din Romania gasesc imperios necesar ca telefonul mobil de business sa aiba acces la Internet, unii dintre acestia renuntand uneori si la a folosi un laptop, daca terminalul mobil ofera viteza de acces rapida, functii avansate de organizare sau diverse software-uri utile, informeaza Daily Business.

Tiriac aduce un austriac sa-i conduca holdingul. Austriacul Peter Schonhopfer va prelua cel mai probabil conducerea Holdingului Tiriac in urma unei schimbari de management in cadrul grupului, conform unor surse de pe piata. El o va inlocui pe Anca Ioan, cea care a condus grupul cu un business de peste un miliard de euro al omului de afaceri Ion Tiriac, anunta Ziarul Financiar.

O noua vitrina tehnologica Peugeot RC. Peugeot a publicat primele imagini cu noul sau concept RC, pe care il va dezveli, in premiera mondiala, peste mai putin de doua luni, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Este vorba de un model care se incadreaza, ca stil si conceptie, in canoanele GT-urilor, aflat undeva intre conceptele Peugeot RC prezentat in 2002 si Peugeot 908 RC, adus in premiera la editia din 2006 a Salonului de la Paris. Dupa cum sustin cei de la Peugeot, noul RC este “un adevarat laborator al ideilor viitoare, combinand numeroase elemente de avangarda, ca stil, inginerie si tehnologie, intr-un singur automobil”. Este un automobil accesibil si versatil, cu 4 usi si 4 locuri, cu o arhitectura evoluata. Motorizarea hibrida dezvolta 313 CP, scrie Autonews.ro

Cea mai bogata femeie din Rusia, cu 220 milioane $ mai bogata. Cea mai bogata femeie din Rusia, Yelena Baturina, are de ieri 219,8 milioane de dolari mai mult, adica 5,4 miliarde de ruble provenite din vanzarea unui pachet de actiuni pe care il detinea la banca de stat Sberbank. Actiunile erau detinute de catre fondul inchis de investitii al sau, Continental, anunta Capital.

Vodafone se aliaza cu Boom pentru a intra pe piata de servicii tv. Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania a intrat pe piata serviciilor 4-play printr-o oferta comuna cu operatorul platformei de televiziune prin satelit Boom TV, acoperind astfel segmentul pe care celalalt mare operator de telefonie mobila, Orange, a anuntat ca il vizeaza, noteaza Business Standard.

Topul celor mai mari companii din Romania. Cele mai mari 20 de companii din economia romaneasca au realizat anul trecut afaceri cumulate de peste 25 miliarde de euro, in crestere cu 18,6% fata de valoarea din 2006. In acelasi interval, profiturile cumulate ale acestor jucatori au inregistrat o scadere de 15%, iar numarul total al angajatilor in aceste companii a ramas la aproximativ acelasi nivel din 2006. In ceea ce priveste companiile cu capital romanesc, Interagro si Arabesque sunt primele companii din top, situate pe locurile 26, respectiv 30 in functie de cifra de afaceri, arata o analiza a Ziarului Financiar.

Cum poti sa-ti deschizi propria banca. ING Bank se extinde printr-un sistem similar celui de franciza. Fie ca sa puna un ban deoparte, fie ca sa ia un credit pentru casa, masina sau frigider, oamenii apeleaza la banci. In timp ce majoritatea institutiilor financiare din Romania functioneaza administrand propriile sedii si sucursale, olandezii de la ING se extind in tara cu ajutorul unui sistem similar celui de franciza. Un partener selectat de reprezentantii bancii semneaza un contract de prestari servicii cu ING Romania, in baza caruia ia in administrare o sucursala ING, scrie EvZ.

Microsoft investeste 100 mil. $ pentru a imbunatati compatibilitatea Windows-Linux. Microsoft isi prelungeste intelegerea cu compania producatoare de software Novell, dupa ce a hotarat sa mai achizitioneze certificate Linux in valoare de 100 milioane dolari. Aceste achizitii sunt destinate sa ajute Microsoft sa optimizeze compatibilitatea dintre sistemele de operare Windows si Linux, scrie DailyBusiness.

Mai putin de jumatate dintre romani au bani de investitii. 66% dintre romani nu isi permit sa realizeze nici un fel de investitie financiara, arata un studiu realizat in luna ianuarie a acestui an de catre Henley Centre Headlight Vision pentru Aviva plc. Potrivit acestuia, Romania ocupa penultima treapta a clasamentului, fiind urmata doar de Ungaria, unde 77% dintre populatie nu isi permite sa investeasca, scrie Gandul.

Mazda5, in topul fiabilitatii. Mazda5 a incheiat testul de anduranta de 100.000 km al revistei Auto Bild din Germania fara nicio defectiune tehnica, fiind declarat unul dintre cele mai fiabile modele testate. Autovehiculul a obtinut o cotatie ridicata si a fost clasat pe locul doi in topul realizat de publicatia germana, dupa un alt vehicul din portofoliul constructorului nipon, Mazda6. Cele doua vehicule ocupa primele doua locuri intr-un top care include 31 de modele si confirma calitatea produselor Mazda, noteaza Autonews.