Pachetele turistice cu transport charter atrag in acest sezon estival circa 300.000 de turisti romani, ceea ce reprezinta o piata evaluata de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism la peste 100 mil. euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT.

Numarul de turisti romani care aleg transportul tip charter si valoarea pietei de pachete turistice cu transport charter reprezinta o crestere de 35%, fata de sezonul 2007.

Tur-operatorul Best Reisen a inregistrat, pentru charterele operate in acest sezon estival catre Tunisia si Egipt, un grad de ocupare cu 8-12 puncte procentuale mai mare decat sezonul trecut, ca urmare a cresterii cererii romanilor pentru vacante in destinatii cu transport charter, a spus Csaba Garamszegi, managerul Best Reisen Romania.

"Anul trecut am avut un grad de ocupare al aeronavelor de 87%. Anul acesta, gradul de ocupare al aeronavelor charter contractate de compania noastra pana la sfarsitul lunii august a atins 95-100%", a adaugat managerul Best Reisen.

Integral pe DailyBusiness.ro