Cele mai periculoase joburi din Statele Unite. Revista Forbes a intocmit un clasament al celor mai periculoase activitati din Statele Unite ale Americii. Cea mai putin periculoasa meserie intrata in top este aceea de politist. Conform datelor, media mortalitatii pentru aceasta activitate este de 21,4 la 100.000 de politisti. Anul trecut, au murit in SUA nu mai putin de 143 de politisti. Cea mai periculoasa meserie din SUA este... pescuitul. Rata mortalitatii este de 111,8 persoane la 100.000 de oameni. Vorbim de pescarii profesionisti, care pescuiesc cu ajutorul pescadoarelor in largul marii. Rata ridicata a mortalitatii se datoreaza faptului ca acestia muncesc in conditii meteorologice adesea defavorabile si de multe ori se afla in situatii in care nu li se pot acorda ajutoare, scrie Capital.

Profit net de un milion de lei pentru Automobile Craiova. Automobile Craiova a incheiat primul semestru al anului in curs pe plus in ciuda problemelor cu care se confrunta compania. Astfel, potrivit unui Raport de Gestiune al Consiliului de Administratie al companiei, in sem. I 2008 Automobile Craiova a realizat un profit brut in suma de 1.342.799 lei si un profit net in suma de 1.081.490 lei, in scadere cu 26,5% fata de aceeasi perioada a anului anterior, relateaza Capital.

Din noiembrie, produsele marca Puma, Benetton, Mango si Levi’s pot fi achizitionate cu preturi de pana la 70% mai mici. Cu aproximativ trei luni inainte de deschidere, Fashion House Outlet Center, primul mall de tip outlet din Romania, a fost inchiriat in proportie de 90%, informeaza compania de consultanta de real estate Cushman&Wakefield. Printre brandurile care au cumparat deja spatiu de desfacere in noul centru comercial situat la kilometrul 13 al autostrazii Bucuresti-Pitesti se numara Puma, Benetton, Mango, Stefanel, Champion, Levi’s, Dockers, Fornarina, Timberland Nautica, Quiksilver, Diverta, Lee Cooper, Ecco, Steilmann, Camel Active, Leonardo, Bigotti, Cavaliere, Alb si Negru, Ipekyol, BSB, Benvenuti, Jolidon, Optiplaza si Samsonite, relateaza Cotidianul.

Grupul Petrom isi dubleaza profitul net. Compania petroliera Petrom si filialele sale au obtinut, in primul semestru al anului, un profit net consolidat de 1,458 miliarde lei, cu 90% mai mult decat rezultatul din perioada similara a anului trecut, respectiv 769,9 milioane lei. Veniturile grupului s-au majorat cu 41%, pana la 10 miliarde lei, informeaza Evenimentul Zilei.

Berea va fi mai scumpa cu 30%. Piata berii din Romania reactioneaza la dublarea, anul trecut, a pretului hameiului: berea se va scumpi cu 30 de procente in lunile urmatoare, au anuntat reprezentantii Patronatului Societatilor Independente Producatoare de Bere din Romania. Producatorii din domeniu au raportat vanzari cu 8% mai mari in primele 6 luni ale acestui an, pana la 7,9 milioane hectolitri de bere, fata de aceeasi perioada din 2007, titreaza Romania libera.

43.500 euro – cel mai mare salariu lunar net obtinut in Bucuresti in 2007. Un angajat al unei com­panii de consultanta pentru afaceri si management cu se­­diul in sectorul 1 al Capitalei s-a bucurat anul trecut de cel mai mare salariu net acordat in Bucu­resti. Potrivit datelor centralizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si puse la dispozitia ziarului Gandul, angajatul in cauza a primit lunar 43.524 euro net. Asta inseamna ca persoana cu cel mai mare salariu declarat din Capitala a incasat anul trecut in fiecare luna cate 120 de salarii medii nete pe economie, conform nivelului actual, si peste 135 la nivelul de atunci, scrie Gandul.

Bulgarii ne-au depasit covarsitor la investitiile hoteliere de pe litoral. Romania este depasita de Bulgaria atat in privinta investitiilor hoteliere, cat si la capitolul servicii. Potrivit Institutului Bulgar de Statistica, in trimestrul al doilea, in tara vecina au fost date in folosinta 91 de noi hoteluri, care au un total de 105.000 de camere. Cifrele arata, totodata, ca 67% din totalul locurilor de cazare disponibile in prezent se afla in statiunile de pe tarmul Marii Negre. In schimb, in Romania, multi proprietari uita sa dezvolte hotelurile cumparate si mizeaza pe ideea ca “merge si asa”, scrie Gardianul.

Patrimoniul national se reintregeste peste hotare. Peste 2.800 de obiecte de arta, multe facand parte din patrimoniul cultural national, au fost furate in Romania dupa Revolutie, in timp ce politistii se plang ca legislatia din domeniu este facuta pentru hoti, dar nu au o statistica exacta cu bunurile recuperate pana acum. Potrivit unei statistici a Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), numarul total de obiecte de arta sustrase si urmarite la nivel national, incepand cu anul 1991, este de 2.849, numai in ultimul an politistii inregistrand 377 de furturi, afirma Curierul National.

Cum iti convingi seful sa-ti ofere o marire de salariu. “In general, angajatii ar trebui sa aiba cunostinte profesionale aplicabile, rezultate concrete si loialitate fata de companie. Intrebarea pe care trebuie sa si-o puna un salariat inainte de a solicita o marire de salariu este: “Sunt capabil sa livrez cele de mai sus?” Daca da, atunci poate intra in negocieri”, spune Bogdan Comanescu. In opinia Loredanei Vladareanu, Search&Selection Services coordinator al companiei HART Human Resource, atunci cand soliciti o crestere salariala, aceasta trebuie sa fie sustinuta de un motiv real, clar si justificabil. “Pentru aceasta, trebuie sa te pregatesti cu un plan de prezentare a acestei solicitari. Un astfel de plan poate rezulta cu usurinta din analiza ta asupra rezultatelor si realizarilor pe care le-ai avut. Aceste rezultate si realizari trebuie specificate clar si enumerate, cu date concrete (cifre, tabele etc.)”, explica Vladareanu. Tot la capitolul realizari, pe langa cifre si analize, solicitantul poate mentiona si feedback-urile pozitive primite de la colegi, de la superiori, de la clienti sau alte parti terte, cu care, insa, au avut o relatie semnificativa. “Solicitarea de crestere trebuie sa vizeze un procentaj anume, in medie, o crestere salariala se situeaza intre 10% si 25% maximum. Pentru a justifica suficient respectiva cerere, este indicat ca angajatul sa-si asume noi responsabilitati pentru a balansa aceasta cerere”, recomanda Loredana Vladareranu, citata de Business Standard.

Fitch: Cresterea economiei este nesustenabila. Cresterea rapida a economiei Romaniei este nesustenabila astfel ca riscurile unei aterizari dure a economiei au crescut, iar urmatoarea modificare a ratingului Romaniei va fi cel mai probabil in jos, a declarat pentru ZF Andrew Colquhoun, director in cadrul Fitch. Inflatia ridicata, cresterea economica puternica, revizuirea in sus a prognozelor privind deficitul de cont curent din acest an, la 17% din PIB, majorarea semnificativa a salariilor si cresterea rapida a creditarii sunt cateva dintre argumentele prezentate de directorul Fitch, pentru Ziarul Financiar.

Noua Zeelanda si Caraibe, cele mai votate locuri din lume. Indepartatei Noii Zeelande ii revin, in acest an, primele doua pozitii in top 100 al destinatiilor turistice la nivel mondial, clasament realizat in urma voturilor celor peste 22,4 milioane de membri ai comunitatii tripadvisor.com. Chiar daca majoritatea locurilor recomandate ca fiind de vazut sunt din Europa, in primele zece pozitii a reusit sa se claseze doar insula greceasca Rhodos. Zona Caraibelor are cele mai multe destinatii de prima mana. Bucurestiul, la fel ca si Viena sau Budapesta, nu apare in acest top., scrie Financiarul.com.