Cresterea taxelor notariale ingroapa businessul cu leasing imobiliar. Leasingul imobiliar, considerat pana de curand o linie de business cu potential de crestere exponentiala timp de mai multi ani, a franat puternic in primul semestru, cauza fiind majorarea taxelor notariale pentru aceste tranzactii, care determina clientii sa caute alte surse de finantare. Daca in prima jumatate a anului trecut finantarile acordate pentru domeniul imobiliar au inregistrat o crestere de 178% fata de aceeasi perioada din 2006, in primele sase luni ale acestui an cresterea a fost de doar 23%, adica de aproape opt ori mai mica, scrie Ziarul Financiar.

Topul celor mai puternice femei din lume. Ca in fiecare an, revista Forbes a publicat celebrul top al celor mai puternice femei din lume, top condus si in acest an de catre cancelarul german Angela Merkel , pentru al treilea an consecutiv. Pe locul al doilea se afla Sheila C. Bair, liderul Corpului de asigurare a depozitelor federale din Statele Unite iar pe locul al treilea se afla Indra K. Nooyi, CEO-ul PepsiCo, cea care conduce la ora actuala un imperiu de 39 miliarde de dolari, scrie Capital.

Femeile ocupa unul din cinci posturi de sefi. Femeile detin unu din cinci posturi de director general la nivel national, principalele domenii cu cea mai mare pondere a persoanelor de sex feminin in pozitii de top fiind PR-ul, resursele umane si marketingul. Pe de alta parte, barbatii domina pozitiile de management din sectoarele IT&C, constructii si transporturi, potrivit specialistilor in recrutare, scrie Business Standard.

Steaua, Dinamo si Rapid au datorii de 56 milioane de euro. Datoriile totale ale celor mai mari cluburi de fotbal din Romania, Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, FC Timisoara si Universitatea Craiova, se ridica la aproape 56 milioane de euro. Steaua are datorii totale de 17,6 milioane de euro, Dinamo 9,2 milioane de euro, iar Rapid 8,2 milioane de euro Pierderile cele mai mari din 2007 le-a raportat Rapid – 11,6 milioane de euro, scrie Gandul.

Turismul de week-end a transformat litoralul intr-o piata a inchirierilor in regim hotelier. Inchirierile de locuinte in regim hotelier (pe termen scurt - n.r.) s-au diversificat in ultimul an, ca urmare a finalizarii mai multor locuinte noi pe litoral, ceea ce a determinat si o varietate mai mare de tarife si conditii de cazare. Sezonul estival poate aduce proprietarilor de locuinte de pe litoral venituri lunare de cateva mii de euro pe luna, in functie de perioada inchirierii sau tipul locuintei detinute, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Free Land Imobiliare, scrie DailyBusiness.

Studentii la inginerie incheie contracte cu firmele de constructii pe salarii de 1.500 de euro. Companii de constructii, ca Vinci, Strabag, Bouygues sau Alpine, vin in facultatile romanesti de constructii si recruteaza cei mai buni studenti inca din anul doi de studiu pentru a-i angaja dupa absolvire pe salarii de 1.000 - 1.500 de euro, scrie Ziarul Financiar.

One-77, cel mai rapid Aston Martin. Noul Aston Martin One-77 va fi cel mai rapid model al constructorului britanic, urmand sa fie produs in doar 77 de exemplare, de unde si numele proiectului. Modelul are un sasiu nou, din fibra de carbon, si caroserie din aluminiu, realizata manual. Propulsorul este un V12 de 7.0 litri, care asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/ora in doar 4 secunde, scrie AutoNews.

Se deschide o noua fereastra spre internet. Gigantul american Microsoft a lansat spre testare cea de-a doua versiune a browserului internet Explorer 8, care aduce imbunatatiri conceptului de securitate a utilizatorului, dupa ce, in martie, oferise prima varianta a aplicatiei, informeaza Reuters. De aceasta data, browser-ul contine un soft care ofera utilizatorilor posibilitatea de a ascunde website-urile sau informatiile cautate, astfel incat cei care vor folosi ulterior acelasi calculator nu vor putea vizualiza istoria accesarilor, scrie Evenimentul Zilei.

Cat de mult depinde UE de energia ruseasca? Potrivit ultimelor date disponibile (anul 2006) ale Agentiei Internationale pentru Energie, statele din UE depind intr-o mai mica sau mai mare masura de resursele importate din Rusia, precizeaza Deutsche Welle, care citeaza agentia DPA. In functie de tara, proportia resurselor importate din Rusia in consumul total de petrol si gaze naturale al acestora variaza intre 0% si 100%. Romania consuma 31% gaze naturale si 30% petrol importat din Rusia, scrie Capital.

Cine face jocurile pe piata importurilor de gaze naturale. Wiee Romania si Conef Gaz, unii dintre cei mai importanti importatori de gaze naturale de pe piata locala, au realizat anul trecut, cu numai patru angajati, afaceri cumulate de peste 310 mil. de euro, conform datelor companiilor. Pe o piata a importurilor de gaze naturale aflata in plina crestere si-a facut intrarea in 2008 si compania InterAgro detinuta de Ioan Niculae, scrie Business Standard.

Economia a fost viguroasa si in T2, dar va pierde sprijinul agriculturii in toamna. Bancile estimeaza ca evolutia economica in prima jumatate a anului a fost cuprinsa intre 8,1 si 8,4%, dupa un avans de asemenea spectaculos de 8,2% in primul trimestru, dar se asteapta ca majorarea PIB sa franeze in a doua parte a anului, ca urmare a unei contributii mai slabe a agriculturii in lunile de toamna, scrie DailyBusiness.

In Bulgaria, piata IT creste mai alert decat la noi. Conform unui studiu al companiei IDC, piata tehnologiei informatiei din Bulgaria va creste pana in 2012 cu 20,5%, ceea ce plaseaza tara vecina pe locul unu in regiune. Desi multi considera ca IT-ul romanesc este un domeniu la care excelam, iata ca ne aflam pe locul doi, in urma Bulgariei in clasamentul cresterii pietei, cu un procent de 18,9%, scrie Capital.