Un blogger american, care a avut ideea originala sa isi invite toti cititorii sa asculte piese ale formatiei Guns N’Roses nepublicate pe piata poate considera ca a facut cea mai mare greseala din viata lui. Pe langa faima, respect din partea comunitatii rock si a blogosferei, s-a ales si cu... un dosar penal.

Blogger-ul in cauza, sub pseudonimul de Skwerl a recunoscut in fata agentilor FBI ca el este autorul postarii pe internet a acelor piese muzicale si s-a laudat chiar ca PC-ul i-a sarit in aer de cat de multe descarcari s-au facut de pe blog-ul sau.

Eliberat contra unei cautiuni de 10.000 de dolari, blogger-ul in cauza risca o pedeapsa severa cu inchisoarea, pentru incalcarea legislatiei internationale a drepturilor de autor si o amenda de peste 250.000 de dolari, daca se va ajunge in instanta.

Exista totusi o „portita” prin care avocatii celui acuzat il pot scoate basma-curata. Este vorba de faptul ca Skwerl a postat piese muzicale care nu exista inca pe piata, nu au fost lansate, nu se vand si ar putea sa nu fie niciodata lansate.

Integral in Capital