Patronii recompenseaza angajatii care-si aduc prietenii in firma. Angajatorii ofera bonusuri de pana la 2.500 de lei pentru fiecare persoana recomandata de salariati. Metoda angajarii cu ajutorul prietenilor sau al cunoscutilor a inceput sa fie extrem de avantajoasa si pentru salariatii care pun o vorba buna pentru amicii lor. Unele companii ofera bonusuri substantiale salariatilor proprii care recomanda alte persoane pentru angajare. Solutia este avantajoasa atat pentru societatea angajatoare, care isi reduce astfel costurile de recrutare, cat si pentru salariati, care castiga un ban in plus si primesc mai multa recunoastere in cadrul organizatiei, scrie Cotidianul.

Guvernul vrea sa reduca TVA la medicamente si energie. Guvernul are in vedere reducerea TVA la medicamente si energie, nu insa si la produsele alimentare, a declarat marti ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. El a afirmat ca, in cazul produselor alimentare, reducerea fiscalitatii nu ar avea ca efect scaderea preturilor. “Pretul la paine nu a scazut, desi recolta de grau a fost buna”, a explicat Vosganian. Statul roman aplica in prezent o cota redusa de TVA, de 9%, asupra a cinci categorii de bunuri si servicii: medicamente, proteze medicale, carti, reviste, ziare, intrarea la muzee, spectacole si cazarea la hotel. Procentul minim al TVA in Uniunea Europeana este reglementat la 5%, iar printre produsele care pot beneficia de o cota redusa se afla si alimentele, afirma Cotidianul.

Transelectrica mai vrea bani de pe bursa. Transelectrica ar putea lista un nou pachet de circa 10% din actiuni pe Bursa in primavara anului viitor, printr-o oferta publica primara, momentul operatiunii depinzand insa si de conditiile de pe piata de capital, a declarat seful Diviziei de Dezvoltare Afaceri al companiei, Razvan Purdila. Transportatorul de electricitate a listat in 2006 la Bursa de Valori Bucuresti un pachet de 10% din capital. Potrivit lui Purdila, oficialii ministerului aveau in intentie sa ofere inca din acest an un alt pachet de 10% din actiuni, printr-o oferta secundara, insa din cauza evolutiilor nefavorabile, suplimentarea titlurilor Transelectrica pe Bursa nu a fost realizata, afirma Evenimentul Zilei.

Mobila face 2% din economie. Industria de mobila romaneasca ar putea afisa o cifra de afaceri totala de 2,1 miliarde de euro in 2008, mai mare cu 11% fata de anul trecut, insa sub asteptarile initiale ale pietei. Suma, care reprezinta aproximativ 2% din economie, ar fi fost mai mare daca nu s-ar fi scumpit materiile prime si energia, explica reprezentantii domeniului, scrie Romania libera.

Palatul Buckingham, cea mai scumpa proprietate din Marea Britanie. Palatul Buckingham, resedinta oficiala a reginei Marii Britanii, a fost evaluat pentru prima data la o suma care se apropie de pragul de 1 miliard de lire sterline (1,23 miliarde de euro), acesta fiind cea mai scumpa proprietate de familie din Regatul Unit, informeaza telegraph.co.uk, citat de Mediafax. Resedinta, evaluata de site-ul imobiliar zoopla.co.uk., are 775 de camere, inclusiv 52 de dormitoare regale si de oaspeti, 188 de camere pentru personalul administrativ, 92 de birouri si 78 de bai. Palatul mai este dotat cu o sala de cinema, piscina si propriul oficiu postal, relteaza Romania libera.

Avans socant la Bursa. Indicele BET-FI, care monitorizeaza evolutia Societatilor Financiare de Investitii (SIF) la Bursa a inregistrat, astazi, la inchiderea sedintei de tranzactionare, un avans exploziv de 8,48%, ce a urcat lichiditatea pietei la 10,18 milioane de euro (35,85 milioane lei). Valoarea totala a tranzactiilor realizate cu titlurile SIF-urilor a urcat astazi la 5,91 milioane de euro (20,82 milioane de lei), scrie Gandul.

Mega Image preia La Fourmi. Delhaize Group, care detine lantul de hypermarketuri Cora, a achizitionat prin intermediul subsidiarei sale Mega Image si lantul de supermarketuri La Fourmi. Acesta cuprindea 14 magazine in Bucuresti, care vor fi rebranduite Mega Image in urmatoarele sase luni. "Multumita acestei perfecte achizitii complementare a celor 14 magazine foarte bine localizate in Bucuresti, Mega Image isi intareste prima pozitie in capitala. Pana la finele anului ne asteptam ca reteaua Mega Image sa ajunga la 40 de magazine. Aceasta achizitie ne va da posibilitatea sa realizam importante sinergii in achizitii", a declarat pe aceasta tema Xavier Piesvauz, director general al Mega Image, informeaza Capital.

Emblema Rolling Stones, vanduta cu 63.000 de euro. Celebra emblema a trupei Rolling Stones a fost vanduta astazi in cadrul unei licitatii din Statele Unite contra unei sume de 63.193 de euro. Fiind unul dintre cele mai celebre logo-uri din lume, "limba" Rolling Stones a fost cumparata de catre muzeul Victoria and Albert si va intra in colectia permanenta a muzeului, titreaza Capitalu.

Cele mai puternice femei din lume. Cancelarul german Angela Merkel este pentru al treilea an consecutiv in fruntea clasamentului realizat de revista americana „Forbes". Femeile prezente in topul "Forbes" al celor mai puternice 100 de femei administreaza un total de 26.000 miliarde de dolari in active mondiale, afirma Adevarul.

Parc industrial pentru Ford. Guvernul analizeaza posibilitatea de a infiinta la Craiova un parc industrial pentru a sustine investitiile realizate de Ford la fabrica de automobile, a anuntat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. In plus, acesta a cerut companiei americane sa apeleze si la firme romanesti pentru furnizarea de componente auto. Compania Ford va produce la uzina de la Craiova, in anul 2012, 300.000 de masini si tot atatea motoare, a declarat presedintele Ford Europe, John Fleming, citat de Adevarul.

Google lanseaza un serviciu video pentru business. Google a anuntat ca are in plan lansarea unui site de tipul YouTube care sa permita utilizatorilor business sa vizualizeze si sa posteze videoclipuri, interactionand astfel foarte usor intre ei. "Google Video for business" va oferi posibilitatea utilizatorilor sai sa posteze filmulete cu intruniri din cadrul companiei in care lucreaza si chiar clipuri pentru traininguri, care pot fi accesate doar de un grup restrans de persoane sau doar de catre companie. Noul serviciu de la Google va fi disponibil pentru utilizatorii care folosesc software-ul Apps Premier Edition. Google Video for business va impune insa si o taxa de accesare in valoare de 50 de dolari anual, scrie Capital.

Cei mai indatorati antreprenori locali. Oamenii de afaceri romani care au cele mai mari datorii fata de banci, potrivit datelor existente pe piata, sunt discretul Zoltan Teszari, care controleaza grupul RCS & RDS si care a contractat anul acesta un credit sindicalizat de 500 milioane de dolari (circa 340 mil. euro) si ieseanul Iulian Dascalu, proprietarul Iulius Group, cu credite de aproape 370 milioane de euro, pentru dezvoltarea si refinantarea proiectelor imobiliare, informeaza Ziarul Financiar.

Romanii au cheltuit peste 1,5 mld. euro pe tigari si bauturi. Tigarile, berea si sucurile, cele mai mari segmente de piata din sectorul bunurilor de larg consum, au cumulat vanzari in retail de 1,45 mld. euro in primele sase luni din an, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Nielsen, afirma Ziarul Financiar.

Topul celor mai "fierbinti" coupe-uri ale momentului. Forbes a realizat o analiza a celor mai apreciate coupe-uri in America, pentru anul 2008. Desi modelele sedan o duc mult mai bine pe aceste meleaguri, coupe-urile par a le ajunge cu pasi marunti din urma. Cea mai surprinzatoare aparitie este micul Smart ForTwo, recent aparut in America, pentru care peste 30.000 de oameni au depus un avans de 99 dolari pentru a fi inclusi pe lista de asteptare pentru achizitionarea unui exemplar. Audi A5 coupe este bazat pe noua generatie de Audi A4 sedan. Vehiculul este propulsat de un motor V6 de 3.2 litri, capabil sa genereze 265 CP. Cu o productie limitata la doar 550 de unitati, putini sunt cei care vor avea ocazia sa conduca un Bentley Brooklands. Masina ascunde sub capota sa cel mai puternic motor V8 al celor de la Bentley, o versiune turbo supraalimentata de 6.75 litri capabila sa genereze 530 CP, scrie StiriAuto.ro.