Escrocherie de proportii pe Wall Street. SEC, „cainele de paza” al pietei de capital din Statele Unite, a demarat o ancheta indreptata impotriva a doi fosti brokeri ai grupului de servicii financiare Credit Suisse, care au reusit sa isi escrocheze mai multi clienti cu peste 1 miliard de dolari. Cei doi, Julian Tzolov si Eric Butler, si-au indus in mod deliberat in eroare clientii, facandu-i sa creada ca plasamentele lor sunt „sanatoase” financiar, scrie Capital.

Oamenii lui Chelu si-au trimis voturile in AGA de pe acelasi fax. Catalin Chelu, considerat cel mai important investitor persoana fizica in SIF-uri, impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, si-au trimis voturile la AGA SIF Oltenia de pe acelasi fax, iar buletinele de vot “par” a fi scrise de aceeasi persoana, potrivit reprezentantilor SIF Oltenia, scrie Business Standard.

BCR si-a programat sa atraga 3 mld. euro in trei ani ca sa aiba bani de credite. BCR, cea mai mare banca de pe piata, intentioneaza sa atraga finantari de pana la 3 miliarde de euro in urmatorii trei ani de pe pietele locala si internationala prin programul de medium term notes - titluri cu maturitati de pana la zece ani, afirma Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia si unul din cei doi reprezentanti ai SIF-urilor in Consiliul de Supraveghere al BCR, scrie Ziarul Financiar.

Turismul est-european isi numara invingatorii si invinsii. La aproape 20 de ani de la caderea cortinei, turismul est-european isi numara invingatorii si invinsii. Money Express analizeaza evolutia turimului in Cehia, Bulgaria, Croatia, Muntenergu sau tarile baltice.

Paradoxul toamnei: chiriile cresc odata cu oferta pietei. Dupa luni de stagnare, chiriile cresc, impulsionate de apropierea inceperii anului universitar. Majorarile estimate sunt cuprinse intre 10% si 25%, ceea ce va duce la o chirie medie superioara salariului mediu net pe economie, scrie Capital.

Ce risca dezvoltatorii imobiliari spanioli din Romania din cauza problemelor de acasa. Desi dezvoltatorii imobiliari din Spania au mari probleme financiare pe piata de origine, necazurile par sa-i ocoleasca in Romania. Cel putin deocamdata, pentru ca riscurile la care se expun sunt blocaje in finantari viitoare si nevoia de a vinde locuintele dezvoltate mai repede decat era prevazut initial, pentru a atrage lichiditati, scrie DailyBusiness.

Fostul sef al Pepsi: Intr-o companie locala trebuie sa dai goluri ca sa rezisti. Dupa 14 ani petrecuti in cadrul filialei locale a imbuteliatorului Pepsi, dintre care patru ani cu mandat de CEO, Florin Radulescu, care conduce in prezent operatiunile de cateva zeci de milioane de euro ale Prodal '94, producatorul roman al vodcii Stalinskaya, spune ca un job intr-o companie romaneasca iti permite sa fii mult mai creativ si te lasa sa-ti asumi riscuri pe care munca intr-o multinationala nu le ingaduie, scrie Ziarul Financiar.

Milioane de locuinte au nevoie de reabilitare termica. Nu mai putin de 58% dintre locuintele situate in orase vor trebui reabilitate termic. Principalele probleme le reprezinta varsta cladirilor si modul in care au fost realizate blocurile din Romania, scrie Cotidianul.

Ce salarii sunt in Back Office? Serviciile de tip back-office sunt cunoscute datorita sectorului bancar, IT, societatilor financiare, dar, mai ales, datorita dezvoltarii pietei de outsourcing din ultimii ani. Companiile multinationale, atrase de pretul mic al fortei de munca, si-au externalizat o mare parte dintre serviciile de back-office sau de call center in Europa de Est, iar Romania este inca una dintre tarile atractive, pentru aceasta piata, scrie Cariereonline.ro

Sa studiezi in California, mai ieftin decat la o universitate din Galati. Tot mai multi tineri romani evita facultatile autohtone si pleaca la studii in strainatate, imediat dupa bacalaureat. Pentru a le simplifica alegerea, universitatile de prestigiu le ofera burse care, in unele cazuri, depasesc 200.000 de dolari, scrie Capital.

Proiectul Belene ingroapa termocentralele romanesti. Bulgaria a inceput, ieri, lucrarile la centrala nucleara de la Belene, estimate sa dureze sase ani. Construite de rusii de la Atomstroiexport, in baza unui contract semnat cu Vladimir Putin iarna trecuta, cele doua reactoare vor avea o putere de 1.000 MW fiecare. Oficialii bulgari vad in acest proiect cheia independentei energetice a tarii. Totodata, noua centrala va insemna si un competitor in plus pentru productia de electricitate din Romania, situatie care va fi in detrimentul sectorului termoenergetic, scrie Evenimentul Zilei.

Audi A2 ar putea fi o masina electrica creata pentru orasele aglomerate. Pachetul hibrid (benzina/electric) care ii era destinat initial lui Audi A1 este pe cale sa ajunga la bordul unui model Audi A2 dezvaluie surse de la Ingolstadt, sediul Audi. Ar fi practic o revenire a modelului de clasa B a celor de la Audi, dupa ce a fost retras de pe piata la 6 ani de la lansare (1999-2005), scrie StiriAuto.

Toyota Urban Cruiser si noua generatie Avensis, la Paris. Toyota, altfel un jucator important in categoria modelelor 4x4, va lansa in aceasta toamna, la Salonul de la Paris, noul sau crossover compact Urban Cruiser. Prezentat cu statut de concept, la Salonul de la Geneva (foto sus), acest “mini RAV4” va fi disponibil si pe piete din afara Europei. O alta noutate Toyota asteptata in toamna, la Salonul de la Paris, va fi noua generatie Toyota Avensis, scrie AutoNews.

Top 50 cele mai mari companii din Romania. Romanii isi petrec o buna parte din viata in masina, la cumparaturi sau vorbind la telefon . Petrolistii, retailerii, dealerii auto, si companiile din telecom au atins, in 2007, cifre de afaceri record. In primul domeniu, lider detasat este Petrom, urmat de Rompetrol Rafinare si Lukoil. In cel de-al doilea, Metro conduce, secondat de Interbrands si de rivalii de la Selgros, scrie Capital.